Chiftele de curcan cu cartofi la cuptor

de babi5 in Curcan, 12 Ian 2014 | 16506 vizualizari

 

Am descoperit ca aceasta varianta de chiftele este mult mai sanatoasa decat chiftelele prajite in ulei. Le-am facut din nou, de asta data am folosit pieptul de curcan fiindca mege bine si la dieta

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan
  • 1 kg cartofi
  • 250 gr ceapa
  • 3 oua
  • patrunjel verde
  • usturoi 5-6 catei
  • 100 gr faina
  • piper
  • boia
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan cu cartofi la cuptor:

Carnea se spala se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici, apoi se macina totul impreuna cu usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se rad prin razatoarea mica, patrunjelul se toaca. Se adauga piperul, boiaua si sarea, ouale si se amesteca totul bine pana se obtine o pasta omogena. Incepem sa modelam chiftelele cu ajutorul fainii si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Picuram ulei pe fiecare chiftea, apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 200 grade. Lasam cca 35 minute. Intre timp le intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca frumos.


Se servesc pe platou alaturi de garnitura dorita.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sunt bune si calde si reci

2

Putem modela din aceiasi compozitie si chiftelute mici pentru aperitiv

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

alilianaa 1

12.01.2014, 20:46

delicioase@

mena29 1

12.01.2014, 23:58

Excelente,Mala!

babi5 1

13.01.2014, 08:39

multumesc florile dalbe ,multumesc mena29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din piept de curcan