Chiftelute marinate

de Irina in Curcan, 28 Apr 2014 | 15204 vizualizari

 

Chiftelutele marinate sunt printre mancarurile noastre favorite, asa ca mi se intampla sa le fac destul de des. De data asta am pregatit chiftelutele din carne de curcan, iar legumele le-am adaugat crude in compozitie, doar date pe razatoare. Dupa ce am pregatit compozitia le-am copt, nu le-am prajit, asa ca am muncit mai putin la ele, sunt mai gustoase, parca si sunt si mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de curcan tocata
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 1 ceapa alba
  • 5 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • o cana suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • o lingura sos de soia
  • o lingura otet de mere cu miere
  • un praf de zahar
  • busuioc proaspat sau uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Carnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan.


Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina.


Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar verdeata am tocat-o.


Am adaugat toate ingredientele in castron, am condimentat cu sare si piper si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena.


Am presarat faina alba pe o farfurie mare si am format bilute cu mainile umede, pentru a nu se lipi compozitia de maini.


Chiftelutele formate le-am pus in tava cuptorului, dupa ce am tapetat-o cu hartie de copt. Din toata compozitia am facut chiftelute cat sa umplu tava.


Am pus tava in cuptorul incins si am lasat chiftelutele cam 40 minute, la 220 grade, pana s-au rumenit.


Timpul de coacere il puteti ajusta in functie de cuptor si de temperatura la care le faceti.


Dupa ce s-au copt chiftelutele, am pregatit sosul, de data asta pe aragaz: suc de rosii facut in casa, o ceasca de apa, putina sare si am adaugat si chiftelutele.


Am presarat busuioc uscat, o lingura de otet de mere cu miere si o lingurita de sos de soia.


Am lasat sosul pe foc pana a scazut si s-a ingrosat.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Cand sosul e aproape gata puteti adauga si putin usturoi pisat, pentru o aroma mai puternica;

2

Sosul pt marinata se face, de obicei, cu otet, putin zahar si foaie de dafin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

cristeena20 1

18.07.2014, 11:24

ce bine arata!!

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 11:24

Sunt delicioase!

mihaelar63 1

10.12.2016, 15:49

Delicioase !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline si carne de curcan