Friptura asortata la cuptor

de ionix in Curcan, 15 Ian 2010 | 9912 vizualizari

 

pt ca sotului meu i se pare cam fada carnita de curcan, am asortat curcanul cu porcul :D
iar drept ganitura am facut cartofiorii copti ai Rivkai...

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele de curcan 
  • 1 kg pulpa de porc
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu apa
  • 3 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si pudra de chilli
  • 150 ml vin alb sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata la cuptor:


Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza.


Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min.


Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit.


Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat rondele..


Se pun lingurile cu apa peste carnita, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor .


Cuptorul se incinge in prealabil.


Se lasa la foc mic circa 30 min apoi se adauga carnea de porc proportionata si condimentata.


Se lasa inca 10 minute si se adauga vinul. Folia de aluminiu se pune inapoi peste tava.


Se lasa cu folia de aluminiu inca 30 min iar apoi se ia folia.


Se lasa pana cand se rumeneste un pic.


I-am servit alaturi de cartofi copti si mujdei.



Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

eu am pus mai intai carne ade curcan pt ca se face mai greu

2

carnea este facuta in momentul in care furculita intre cu usurinta in ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

15.01.2010, 21:05

buna friptura mai ales combinata;si ce muraturi ai pus alaturi ,Ionix?

ionix 1

15.01.2010, 21:17

mie mi-a placut foarte mult... eu am mancat cu mujdei de ustuoi dar sotul meu a mancat su salata de sfecla cu hrean....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan