Friptura asortata la cuptor

de ionix in Curcan, 15 Ian 2010 | 9671 vizualizari

 

pt ca sotului meu i se pare cam fada carnita de curcan, am asortat curcanul cu porcul :D
iar drept ganitura am facut cartofiorii copti ai Rivkai...

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele de curcan 
  • 1 kg pulpa de porc
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu apa
  • 3 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si pudra de chilli
  • 150 ml vin alb sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata la cuptor:

Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza. 

Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min.

Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit.

Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat rondele.. 

Se pun lingurile cu apa peste carnita, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor .

Cuptorul se incinge in prealabil.

Se lasa la foc mic circa 30 min apoi se adauga carnea de porc proportionata si condimentata.

Se lasa inca 10 minute si se adauga vinul. Folia de aluminiu se pune inapoi peste tava.

Se lasa cu folia de aluminiu inca 30 min iar apoi se ia folia.

Se lasa pana cand se rumeneste un pic.

I-am servit alaturi de cartofi copti si mujdei.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu am pus mai intai carne ade curcan pt ca se face mai greu

2

carnea este facuta in momentul in care furculita intre cu usurinta in ea

RETETA IN IMAGINI

Friptura asortata la cuptor-0
Friptura asortata la cuptor-1
Friptura asortata la cuptor-2
Friptura asortata la cuptor-3
Friptura asortata la cuptor-4
Friptura asortata la cuptor-5
Friptura asortata la cuptor-6
Friptura asortata la cuptor-7
Friptura asortata la cuptor-8
Friptura asortata la cuptor-9

COMENTARII (2)

Teo

Teo 1

15.01.2010, 21:05

buna friptura mai ales combinata;si ce muraturi ai pus alaturi ,Ionix?

ionix

ionix 1

15.01.2010, 21:17

mie mi-a placut foarte mult... eu am mancat cu mujdei de ustuoi dar sotul meu a mancat su salata de sfecla cu hrean....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!