Friptura asortata la cuptor

de ionix in Curcan, 15 Ian 2010 | 11892 vizualizari

 

pt ca sotului meu i se pare cam fada carnita de curcan, am asortat curcanul cu porcul :D
iar drept ganitura am facut cartofiorii copti ai Rivkai...

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele de curcan 
  • 1 kg pulpa de porc
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu apa
  • 3 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si pudra de chilli
  • 150 ml vin alb sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata la cuptor:


Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza.


Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min.


Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit.


Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat rondele..


Se pun lingurile cu apa peste carnita, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor .


Cuptorul se incinge in prealabil.


Se lasa la foc mic circa 30 min apoi se adauga carnea de porc proportionata si condimentata.


Se lasa inca 10 minute si se adauga vinul. Folia de aluminiu se pune inapoi peste tava.


Se lasa cu folia de aluminiu inca 30 min iar apoi se ia folia.


Se lasa pana cand se rumeneste un pic.


I-am servit alaturi de cartofi copti si mujdei.



Pofta buna!



TIPS-URI

1

eu am pus mai intai carne ade curcan pt ca se face mai greu

2

carnea este facuta in momentul in care furculita intre cu usurinta in ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

15.01.2010, 21:05

buna friptura mai ales combinata;si ce muraturi ai pus alaturi ,Ionix?

ionix 1

15.01.2010, 21:17

mie mi-a placut foarte mult... eu am mancat cu mujdei de ustuoi dar sotul meu a mancat su salata de sfecla cu hrean....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Taitei cu cartofi, de post

de vasimur 4

ieri la 20:04

Quiche cu legume

de Rocsi 9

pe 05.03 la 18:06

Tort cu jeleu de visine

pe 04.03 la 17:55

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Taitei cu cartofi, de post

de vasimur 4

ieri la 20:04

Quiche cu legume

de Rocsi 9

pe 05.03 la 18:06

Tort cu jeleu de visine

pe 04.03 la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos cu mustar si tarhon