Pilaf cu ciuperci si curcan

de roxanabucataras in Curcan, 17 Oct 2011 | 4163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 2 cutii de ciuperci tocate
  • 4 aripioare de curcan
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 1 pastarnac
  • ulei
  • 1 lingura de delikat
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci si curcan:

Pregatesc supa pentru pilaf: pun apa rece la fiert (aproximativ 2 litri de apa) cu o lingura de delikat (nu e foarte sanatos, insa eu il folosesc doar la supa, tocmai pt gustul deosebit care-l da acesteia) si o lingura de ulei. Cand da in clocot, adaug legumele curatate si taiate pe jumate sau bucati mari.


Las sa fiarba legumele si intre timp spal bine aripile de curcan si le pun la prajit cu putina sare si piper (eu am folosit piper alb pentru ca mi se pare mai aromat si nu e atat de inchis la culoare fata de orez). Cat timp se prajesc aripile aleg orezul si-l spal bine, insa intorc din cand in cand aripile pe partea cealalta pana se rumenesc putin. Toc marunt o ceapa pe care o adaug peste aripile rumenite, apoi ciupercile scurse de apa din conserva/borcan, le tin pe foc 5 minute dupa care adaug orezul, amestec bine si apoi pun supa - aproximativ 5 cani de supa la o cana de orez sau atat cat sa acopere bine orezul. Incing cuptorul si bag preparatul, la o temperatura medie, pentru o ora. Verific dupa o jumatate de ora daca mai are supa si in caz ca orezul a "inghitit" toata supa ii mai adaug pana il acopar, fara sa amestec. In caz ca nu mai am supa o inlocuiesc cu apa calda...


La sfarsit se poate pune patrunjel proaspat deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci si curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

LUK 1

18.10.2011, 15:54

bun bun

roxanabucataras 1

19.10.2011, 09:48

chiar foarte bun, garantat
cine a mancat de la mine acest pilaf cu ciuperci si curcan l-a laudat si a mai cerut

roxanabucataras 1

27.10.2011, 12:18

diaconta: cartoful doar l-am fiert in supa, ii da un gust deosebit acesteia
la pilaf am folosit doar zeama, supa efectiv, fara legume
legumele daca vrei le folosesti la altceva, ori le arunci...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu orez la cuptor