Chiftele de dovlecei in sos de rosii

de Lau in Mancaruri de legume, 6 Aug 2017 | 227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1/2 ceapa rosie
  • 5 catei usturoi
  • 150 g branza d evaci
  • 150 g sunca
  • 3-4 linguri pesmet
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • Sos de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • 6 rosii
  • 100 ml ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei in sos de rosii:

Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte.


Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam.


Adaugam dovelceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul, branza, ouale, condimente dupa gust si amestecam bine.


Lasam 10 min la frigider dupa care le prajim in ulei incins pe ambele parti.


Le scoatem pe un servetel absorbant.


Sosul-ceapa o calim in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, 2 linguri de apa si lasam 1 min pe foc, adaugam rosiile tocate marunt sau trecute prin blender.


Potrivim cu condimente dupa gust, frunzele de busuioc tocate si lasam sa fiarba la foc mediu, apoi adaugam chiftelele, usturoiul pisat si mai lasam 6 min pe foc.


La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

07.08.2017, 19:23

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 13:24

oanapl 1

14.08.2017, 22:51

Yami, yami!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei