Chiftele de dovlecei in sos de rosii

de Lau in Mancaruri de legume, 6 Aug 2017 | 2715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1/2 ceapa rosie
  • 5 catei usturoi
  • 150 g branza d evaci
  • 150 g sunca
  • 3-4 linguri pesmet
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • Sos de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • 6 rosii
  • 100 ml ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei in sos de rosii:

Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte.

Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam.

Adaugam dovelceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul, branza, ouale, condimente dupa gust si amestecam bine.

Lasam 10 min la frigider dupa care le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Sosul-ceapa o calim in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, 2 linguri de apa si lasam 1 min pe foc, adaugam rosiile tocate marunt sau trecute prin blender.

Potrivim cu condimente dupa gust, frunzele de busuioc tocate si lasam sa fiarba la foc mediu, apoi adaugam chiftelele, usturoiul pisat si mai lasam 6 min pe foc.

La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Barcute de dovlecei la cuptor