Chiftele in crusta de susan

de Merisor in Porc, 22 Noi 2018 | 2417 vizualizari

 

Pentru că prepar foarte des chiftele, încerc să le dau o notă aparte uneori, iar de data aceasta le-am preparat în crustă de susan.
Foarte bune au ieșit așa crocante și rumene la exterior!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, tocată
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 morcov
  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • sare după gust
  • ulei pentru prajit
  • 50 g susan alb
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in crusta de susan:

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.


Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc.


Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de lichid.


Adăugăm și ouăle, omogenizăm bine compoziția, apoi formăm sfere de mărimea unei nuci.


Le tăvălim pe toate părțile prin susan.


Punem, într-un wok sau tuciuleț, ulei la încins și scufundăm în el câte chiftele încap.


Le rumenim pe toate părțile, la foc mediu spre mare.


Le scoatem într-o sită, sau pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.


Le servim ca aperitiv, simple, sau cu muștar, cu diverse sosuri, după preferințe.


Spor și poftă bună!


TIPS-URI

1

În compoziția de chiftele se mai poate adăuga verdeață tocată.

2

Printre susan se pot adăuga și semințe de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

26.11.2018, 10:53

ce faine ti-au iesit si sunt super bune!

mirela0911 1

26.11.2018, 12:50

Yummi!

madi_marin 1

01.12.2018, 20:44

Sunt gustoase si dau bine la mesele festive!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parjoale cu carne de porc