Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

de Oana in Mancaruri de legume, 28 Mai 2015 | 7093 vizualizari

 

Au aparut dovleceii de gradina, verdeturi proaspete si e pacat sa nu profitam din plin de sezonul lor! Va propun o reteta usoara si delicioasa! 

 

INGREDIENTE

    • dovlecei- 3 buc
    • ceapa verde- 2 fire
    • usturoi verde- 2 fire
    • marar- o legatura mica
    • cascaval- 100 gr
    • branza feta- 100 gr
    • oua- 1 buc
    • pesmet- 4 linguri
    • seminte de pin- 2 linguri
    • sare si piper- dupa gust
    • nucsoara rasa- ½ lingurita
    • Pentru servit:
    • iaurt grecesc- 200 gr
    • menta verde- 2 fire
    • marar tocat- o lingura
    • sare si piper- dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza:

  • Taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in tocatorul Breville. Mixati pana obtineti o pasta.

  • Puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute

  • Amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa

  • Amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt

  • Coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra

  • Lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete

 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecel