Chiftelute in sos de mazare

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2010 | 3867 vizualizari

 

Mancare de weekend gustos si grabit :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mazare
  • 2 cepe mici
  • o frunza de dafin
  • 3 lg bulion
  • 2 lg smantana
  • 1 lg cu varf de faina
  • sare, ulei de masline (cat pentru calit)
  • vreo 8 chiftelute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de mazare:

[La foc mic]


Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de mazare.


Intre timp pregatim sosul: faina se amesteca bine cu bulionul si smantana pana cand nu mai raman cocoloase, apoi lungim cu apa (trebuie sa fie mai lichid decat aluatul de clatite).


Cand mazarea a fiert, adaugam sosul amestecand incontinuu pana cand se leaga, apoi lasam tot la foc mic sa mai clocoteasca putin, timp in care potrivim gustul cu sare.


La sfarsit adaugam chiftelutele si le lasam 3-4min sa clocoteasca in sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Anamaria7 1

09.11.2010, 22:03

ionix, iti rezerv Scaunul din capul mesei!

ionix 1

10.11.2010, 07:43

oooooooooooo... asa da ma asez confortabil si nu plec pana nu fac burtica si mai mare

Nicolae 1

12.11.2010, 19:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu cirnaciori afumati