Chiftelute marinate cu piure de cartofi

de FlaviaD in Porc, 22 Iul 2013 | 2869 vizualizari

 

Aveam pofta de chiftelute marinate, asa ca am dat fuga la magazin si m-am aprovizionat cu carne tocata de porc proaspata si buna. Ca sa fac chiftelutele, pe langa carne tocata, am avut nevoie de doua oua, de marar, ceapa, usturoi si condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 legatura de marar
  • 3 cepe de marime potrivita
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 500 ml de sos de rosii
  • faina neagra
  • ulei de masline pentru prajit
  • condimente
  • sare,
  • piper alb,
  • piper verde,
  • chilli si maghiran,
  • condimente de chiftelute – optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate cu piure de cartofi:

Am taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de condimente am folosit sare, piper alb, piper verde, chilli si maghiran. Daca doriti, puteti adauga si condimente pentru chiftele.


Cand s-au omogenizat toate, am intins direct pe masa doi pumni de faina neagra, am luat cu mana cate o gramajoara din amestecul de carne tocata cu condimente si am dat fiecare gramajoara in parte prin faina. Chiftelutele se pot aplatiza usor cu palma daca dorim sa fie mai plate, iar daca le dorim mai rotunde, le lasam asa, fara a mai apasa cu palma pe ele.


Apoi am pregatit o tigaie cu ulei pe foc – ulei am pus suficient cat sa acopere fiecare chifteluta pana la jumatate – si am pus chiftelutele la prajit in ulei. Le-am lasat cat sa se rumeneasca cat de cat pe fiecare parte, dupa care le-am scos si le-am lasat pe o farfurie pana ce am pregatit sosul pentru marinata.


Pentru sos am avut nevoie de o ceapa pe care am taiat-o marunt impreuna cu jumatatea cealalta de capatana de usturoi si un ardei iute taiat marunt. Le-am prajit putin in ulei, apoi am adaugat sos de rosii cam jumatate de litru si am amestecat cu doua linguri de faina tot neagra. Am amestecat pana ce s-a ingrosat precum o budinca si am introdus chifteluetele in marinta.


Le-am lasat sa mai fiarba la foc mic circa 5-7 minute in sosul de marinata.


Am servit alaturi de piure de cartofi.


Pentru mai multe retete si sa ne cunoastem mai bine ma gasiti pe blogul meu :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

22.07.2013, 20:22

Ai pregatit ceva pe placul meu

MotanLaOale 1

22.07.2013, 21:08

Valclaudia 1

22.07.2013, 22:01

super bine arata...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!