Chiftelute umplute cu mozzarella (meat ball)

de anca_rm in Retete Delikat, 18 Iun 2018 | 2055 vizualizari

 

Bucataras.ro si Delikat m-au invitat la un concurs tare fain. Am decis sa prepar niste chiftelute mai deosebite din carne amestec,cu fulgi de ovaz , condiment pentru chiftelute de la Delikat. Aceste chiftlele (bombe de carne) le-am umplut cu mozzarella. Le-am servit alaturi de niste cartofi copti si legume.
Va recomand cu drag sa cumparati noile condimente Delikat.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne tocata amestec
  • 1 plic condimente pentru chiftelute de la Delikat
  • cateva fire de ceapa verde
  • 3-4 catei mici de usturoi
  • 2 maini bune de fulgi de ovaz
  • 3 oua
  • putina sare
  • Extra:
  • ulei (aproximativ 500 ml)
  • mozzarella bilute
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute umplute cu mozzarella (meat ball):

Ceapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit.

Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente, fulgi de ovaz si ouale.

Am inceput sa framant pana cand s-au omogenizat toate ingredientele foarte bine. Am adaugat putina sare pentru ca mi s-au parut prea nesarate, dar asta este dupa gustul fiecaruia.

Altfel de condimente nu am adaugat deoarece plicul contine o selectie de multe legume, sare si piper.

Am pus pe castronul cu amestecul o folie si l-am lasat sa se odihneasca pentru 30 minute in frigider.

Intr-un vas mai inalt la pereti am pus la incins ulei de floarea soarelui .

Din carnea tocata incepem sa formam chiftelele: luam in mana o cantitate de carne si o intindem in palma, in mijloc asezam o bila de mozzarella pe care o imbracam in aluat. Incercam sa nu se vada branza ca sa nu curga in ulei.

Cand uleiul este incins, prajim chiftelele pana cand se rumenesc frumos.

Noi am servit aceste chiftelute, sau mai bine zis mingi de carne cu cartofi copti asezonati si ei cu condimente pentru cartofi de la Delikat.

 

Mi-au iesit 10 astfel de chiftele.

Va doresc pofta mare!

TIPS-URI

1

folositi orice fel de carne doriti

2

in loc de fulgi de ovaz se poate adauga pesmet sau paine

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute umplute cu mozzarella (meat ball)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc in sos de mustar