Chilli con carne la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 24 Oct 2019 | 4855 vizualizari

 

Un fel de mâncare principla și tare sățios, pe gustul Zmeilor! ;) Se poate găti și în vas normal pe aragaz, apoi la cuptor, timpii de gătire se ajustează în funcție de temperatura de gătire.
 
 

 

INGREDIENTE

  • Fasole rosie cca. 500 g,
  • Porumb cca. 250 g ( 1 conservă),
  • Carne tocata mixtă cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Praz 1 fir subțire,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Roșii uscate cca. 100 g,
  • Pasta de roșii cca. 500 ml,
  • Bere cca. 500 ml,
  • Sare de mare cca. 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • Oregano 1 lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Boia de ardei iute cca. 1 linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli con carne la slow cooker Crock-Pot:

Fasolea roșie se curăță, spală și se pune la umflat peste noapte in apă rece.

Ardeiul kapia, ceapa și prazul curățate și tocate mărunt se călesc în puțin untdelemn și apă, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.

Se adaugă carnea tocată, mirodeniile ( sare, piper, boia, oregano) și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu.

Amestecul de carne și legume se transferă în vasul ceramic al slow cookerului Crock-Pot (dacă aș fi avut un MulticookerCrockPotExpres – MCPE :DJ)) călirea ingredientelor s-ar fi făcut direct în vasul aparatului!), apoi se adaugă fasolea roșie scursă de apă, boabele de porumb, berea, pasta de roșii, roșiile uscate și foia de dafin, se amestecă ușor să se înglobeze toate ingredientele. Se pornește aparatul CrokPot, se setează la nivelul HIGH pentru 4 ore  și se lasă să gătească lent. Dacă mai este nevoie de lichid, completați cu bere

Mâncare se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, eu în schimb am savurat-o cu brânză grasă de oaie.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Pentru rapiditate se poate folosi fasole roșie din conservă ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli con carne la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot