Chilli vegetarian

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 19 Mar 2012 | 2561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă,
  • 2 dovlecei mici,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 2-3 lingurițe praf chilli (boia iute),
  • 1 linguriță praf de chimen,
  • 1 conservă fasole roșie boabe,
  • 2 conserve fasole albă boabe,
  • 2 conserve mici de roșii sau una mare de 800 g,
  • 200 g boabe de porumb,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • ardei iute roșu sau verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli vegetarian:

Fasolea albă, eu am preferat să o cumpăr uscată și să o fierb eu. Am pus 500 g de fasole albă la înmuiat în apă rece seara și am last-o până a doua zi dimineața când am clătit-o în câteva ape și am pus-o la fiert în oala sub presiune pentru 30 minute.


Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Dovleceii se spală, se curăță și se taie cubulețe. Ardeiul gras se spală, se îndepărtează semințele și cotorul, după care se toacă mărunt. Fasolea din conservă (doar cea roșie în cazul meu) se pune într-o strecurătoare, se clătește și se lasă la scurs. Fasolea albă se va pune și ea la scurs după ce a fiert.


Se încinge uleiul într-o cratiță și se călește ceapa și ardeiul pentru 5 minute la foc potrivit. Se adaugă praful de chilli, chimenul și sarea. Se mai lasă 2-3 minute amestecând ușor. Se adaugă dovleceii, roșiile tocate cu tot cu zeama lor, porumbul și se amestecă bine. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru 15 minute.


Se adaugă fasolea albă și cea roșie (scursă de zeamă ) și se mai lasă 2-3 minute pe foc, după care se dă la cuptor (încins în prealabil) pentru 20-30 minute.


Servim fierbinte și ornăm cu pătrujel verde și cu câte un ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

21.03.2012, 07:59

La pranz vin la tine la masa!!

MIUTA 1

21.03.2012, 13:39

Foarte bun

Valclaudia 1

13.12.2015, 21:25

m-ar tenta o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu ceapa si rosii (de post)