Chilli vegetarian

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 19 Mar 2012 | 2758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă,
  • 2 dovlecei mici,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 2-3 lingurițe praf chilli (boia iute),
  • 1 linguriță praf de chimen,
  • 1 conservă fasole roșie boabe,
  • 2 conserve fasole albă boabe,
  • 2 conserve mici de roșii sau una mare de 800 g,
  • 200 g boabe de porumb,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • ardei iute roșu sau verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli vegetarian:

Fasolea albă, eu am preferat să o cumpăr uscată și să o fierb eu. Am pus 500 g de fasole albă la înmuiat în apă rece seara și am last-o până a doua zi dimineața când am clătit-o în câteva ape și am pus-o la fiert în oala sub presiune pentru 30 minute.


Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Dovleceii se spală, se curăță și se taie cubulețe. Ardeiul gras se spală, se îndepărtează semințele și cotorul, după care se toacă mărunt. Fasolea din conservă (doar cea roșie în cazul meu) se pune într-o strecurătoare, se clătește și se lasă la scurs. Fasolea albă se va pune și ea la scurs după ce a fiert.


Se încinge uleiul într-o cratiță și se călește ceapa și ardeiul pentru 5 minute la foc potrivit. Se adaugă praful de chilli, chimenul și sarea. Se mai lasă 2-3 minute amestecând ușor. Se adaugă dovleceii, roșiile tocate cu tot cu zeama lor, porumbul și se amestecă bine. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru 15 minute.


Se adaugă fasolea albă și cea roșie (scursă de zeamă ) și se mai lasă 2-3 minute pe foc, după care se dă la cuptor (încins în prealabil) pentru 20-30 minute.


Servim fierbinte și ornăm cu pătrujel verde și cu câte un ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

21.03.2012, 07:59

La pranz vin la tine la masa!!

MIUTA 1

21.03.2012, 13:39

Foarte bun

Valclaudia 1

13.12.2015, 21:25

m-ar tenta o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu vinete