Choux a la creme cu dulceata de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 3158 vizualizari

 

delicioase

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa plata
  • 18 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua mari de casa
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 600 ml lapte dulce
  • 5 linguri zahar tos
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/4 borcan dulceata de zmeura
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar tos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu dulceata de zmeura:

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.

Apa se pune la fiert cu praful de sare.

Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare.

Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe rand ou dupa ou, mixam dupa fiecare pana obtinem un amestec omogen.

Punem amestecul in posh,apoi formam gramajoare de aluat cu spatiu suficient intre ele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute, nu deschidem deloc cuptorul in tot acest timp.

Dupa ce sunt coapte cojile le scoatem din cuptor pe un gratar si le lasam la racit.

Intre timp preparam budinca urmand instructiunile de pe ambalaj, singura diferenta fiind faptul ca peste praful de budinca adaugam si lingura de amidon si suplimentam laptele de la 500 la 600 ml.

Lasam budinca la racit, apoi taiem capacelele la coji.

Le umplem cu budinca, formam inele de frisca,in mijloc punem dulceata de zmeura si acoperim apoi dulceata cu cate un mot de frisca.

Peste moatele de frisca asezam capacelele si decoram cu ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri de lapte.

Presaram zahar tos peste glazura si lasam 2 ore la rece inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert mere umplute cu nuci