Choux a la creme cu dulceata de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 1392 vizualizari

 

delicioase

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa plata
  • 18 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua mari de casa
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 600 ml lapte dulce
  • 5 linguri zahar tos
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/4 borcan dulceata de zmeura
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar tos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu dulceata de zmeura:

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.


Apa se pune la fiert cu praful de sare.


Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare.


Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe rand ou dupa ou, mixam dupa fiecare pana obtinem un amestec omogen.


Punem amestecul in posh,apoi formam gramajoare de aluat cu spatiu suficient intre ele in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute, nu deschidem deloc cuptorul in tot acest timp.


Dupa ce sunt coapte cojile le scoatem din cuptor pe un gratar si le lasam la racit.


Intre timp preparam budinca urmand instructiunile de pe ambalaj, singura diferenta fiind faptul ca peste praful de budinca adaugam si lingura de amidon si suplimentam laptele de la 500 la 600 ml.


Lasam budinca la racit, apoi taiem capacelele la coji.


Le umplem cu budinca, formam inele de frisca,in mijloc punem dulceata de zmeura si acoperim apoi dulceata cu cate un mot de frisca.


Peste moatele de frisca asezam capacelele si decoram cu ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri de lapte.


Presaram zahar tos peste glazura si lasam 2 ore la rece inainte de servire.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:19

wow ce bunatate!

Bya Ralu 1

24.11.2015, 19:02

miki_a 1

26.11.2015, 00:30

Perfecte!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec din albusuri cu ciocolata
  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem