Strudel din aluat dospit cu mere

de Lavinia in Dulciuri, 7 Oct 2013 | 10465 vizualizari

 

A iesit delicios iar umplutura este dementiala :) By Timea cu mici modificari :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 220 ml lapte
  • 1 ou intreg+2 galbenusuri
  • 1 lingurita miere
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 80 g unt topit

Umplutura:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie+2 linguri de zahar
  • 8 mere (mai mari)
  • 1 lingurita de unt
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel din aluat dospit cu mere:

Intr-un bol cerne 450 g faina amestecata cu 1 praf de sare. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si 50 ml lapte caldut. Fa o adancitura in mijlocul fainii si pune drojdia,coaja de lamaie ,ouale batute putin si restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,zaharul vanilat,mierea si 50 g unt topit. Amesteca bine apoi transfera aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si framanta bine incorporand si restul de unt topit pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasa aluatul la crescut la loc caldut ferit de curenti pentru aprox 1 ora si jumatate.(a crescut foarte frumos ,aproape ca si-a triplat volumul) Intre timp prepara umplutura. Pune 300 ml lapte la fiert.


Amesteca praful de budinca cu zaharul si 50 ml lapte apoi toarna laptele fierbinte si pune budinca pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi las-o la racit. Curata merele de coaja apoi rade-le pe razatoare(eu le-am ras pe razatoarea mica) Strecoara bine merele apoi pune-le la calit cu o lingurita de unt ,zaharul si scortisoara pentru 4-5 minute. Lasa merele la racit apoi amesteca-le cu budinca. Framanta aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul apoi imparte-l in 2 sau 3 bucati. Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Traseaza usor dungi pe lateralele fiecarei foaie de aluat si pune umplutura in mijloc apoi incepe sa impletesti strudelul(alternand fiecare dunga stanga-dreapta) si tot asa pana termini.


Pune impletiturile in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Scoate tava din cuptor ,unge strudelele cu ou ,presara zahar si mai lasa-le la cuptor 3-4 minute pana prind o culoare frumoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel din aluat dospit cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Lavinia 1

09.10.2013, 20:34

multumesc frumos,Mena

ancau 1

10.10.2013, 18:17

E la cuptor.Abia astept sa vad cum a iesit.Umplutura e super buna.

Lavinia 1

10.10.2013, 19:47

Multumesc Ma bucur ca l-ai incercat si sper sa iti placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel de mere