Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Feb 2016 | 889 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.
Foarte bun a fost acest tort...combinatia dintre banane si ciocolata este delicioasa. Pacat ca a fost prea mic.

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 100 ml sana;
  • 100 ml apa minerala;
  • doua linguri ulei;
  • 4 linguri de faina, cu varf.
  • Umplutura + decor:
  • 100 ml frisca lichida;
  • 100 g ciocolata cu lapte;
  • doua banane.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane:

Glazura de ciocolata:


Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca.


Clatite:


Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sana, apa minerala, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 8 clatite).


Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.


Asamblare:


Pe un platou se aseaza o clatita, se unge cu ajutorul unei pensule cu glazaura de ciocolata, dupa care se aseaza cateva rondele de banane, apoi alta clatita si tot asa pana cand se ajunge la ultima clatita, peste care se toarna restul de glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

22.02.2016, 23:03

o bunatate de tort!

anca_rm 1

23.02.2016, 09:11

ce tortulet frumos

mirela0911 1

25.02.2016, 18:07

Buna combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de menta si ciocolata