Moelleux au chocolat

de InvatsaBucataresccom in Dulciuri, 6 Noi 2014 | 909 vizualizari

 

Prima data am mancat acest desert intr-un restaurant din orasul meu! Mi s-a parut fantastic de bun. La un moment dat am zis sa caut o reteta sa il fac si eu. Am incercat cateva, problema este urmatoarea, cuptorul joaca un rol important in successul retetei. Adica, un cuptor pe gaz este diferit de unul electric! Are sau nu are ventilatie? Cat de bine evacueaza aburii? S.a.m.d. Trebuie sa o faci de cateva ori ca sa iti reuseasca. Consistenta aluatului iarasi este foarte importanta, nu trebuie sa fie foarte tare, trebuie sa aiba fluiditate. Va recomand sa coaceti cate 2 odata pana cunoasteti cuptorul, in al doilea rand 8 minute sunt 8 minute, nu 9 sau 10! Poate mai putin cu 1 minut. Un singur minut face ca prajitura sa se coaca si in interior. Astea fiind zise iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 130 gr ciocolata amaruie ( neagra , cel putin 70%)
  • 130 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 buc. galbenus de ou
  • 4 buc. oua intregi
  • 200 gr. faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain-marie. Separat, într-un castron se bat ouale cu zaharul. Cand s-a topit, ciocolata se toarna peste oua şi se amesteca bine. La final se adauga faina si se omogenizeaza. Formele se ung cu unt si se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic sau al unei linguri. Se baga in cuptorul incins la 180 grade pentru 8 minute, pana se intaresc marginile - mijlocul trebuie sa ramana moale .



Se serveste cu inghetata de vanilie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

babi5 1

07.11.2014, 08:54

dantes 1

07.11.2014, 09:32

Delicios

Rocsi 1

07.11.2014, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat