Desert Lava Cake

de AlexTeacher in Dulciuri, 4 Iul 2017 | 2298 vizualizari

 

Cum se face prajitura Lava cake (Vulcan de ciocolata) Daca vrei sa-ti surprinzi placut persoana iubita, aceasta-i una dintre cele mai bune metode: Lava cake sau prajitura vulcan de ciocolata!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 115 g ciocolata cu procentaj de cacao peste 65%
  • 115 g unt nesarat
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua intregi la temperatura camerei
  • 70 g zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri de faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lava Cake:

Toaca marunt ciocolata;

Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu;

Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie;

Pune in castron ciocolata si untul si lasa-le sa se tempereze ;

De-ndata ce sunt gata, scoate castronul si da-l deoparte;

Bate galbenusurile si ouale impreuna;

Adauga zaharul si esenta de vanilie;

Pune apoi treptat ciocolata si untul pe care le-ai temperat la bain marie;

Tine cont ca acestea sunt usor calde, iar daca le pui prea repede s-ar putea sa gatesti ouale;

Pune apoi faina si mai amesteca pana se incorporeaza bine;

Adauga aceasta compozitie in forme individuale de aluminiu, lasand 5 mm fata de varf;

Bate-le putin de tocator;

Pune-le intr-o tava si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade C, pentru 8 min;

Timpul poate sa difere in functie de performanta si tipul de cuptor;

Cu mare grija, dezlipeste usor desertul de pe marginile formelor de aluminiu, folosind un cutit cu lama subtire. Ai grija sa nu le tai!

Rastoarna-le pe fiecare in parte pe cate o farfurie si serveste-le cu cate o cupa generoasa de inghetata de vanilie, zahar pudra sau fructe proaspete.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lava Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

06.07.2017, 14:11

Super!

AlexTeacher 1

07.07.2017, 13:42

Asa am si servit-o, efect maxim garantat

noiinbucatarie 1

17.07.2017, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "magica"