Moelleux au chocolat

de Irina in Prajituri, 17 Sep 2014 | 14595 vizualizari

 

Pentru ca sunt o ciocolatoasa, am pregatit briose cu ... ciocolata, cu ce altceva? :)) M-am uitat prin retetele altei ciocolatoase (Ruxy ) si am ales una dintre ele...N-aveam cum sa dau gres! Multumesc, Ruxy, draga! >:D

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt moale
  • 200 g ciocolata cu lapte Milka
  • 3 lg cu cacao
  • 3 lg cu zahar
  • 4 oua
  • 50 g faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Am preincalzit cuptorul la 210 grade.

Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand.

Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul compozitiei.

Am adaugat si 3 linguri de cacao, pentru a mai tempera putin gustul dulce al ciocolatei cu lapte si o lingurita de esenta de rom.

Au urmat faina si praful de sare.

Compozitia de briose am turnat-o in forme de silicon pentru briose, pe care le-am uns cu unt, pentru a fi sigura ca se desprind usor. Am avut doar 6 forme mari, asa ca restul compozitiei am pus-o in forme mai mici.

Odata umplute formele, le-am dat la cuptor pentru 8 minute. 

Au iesit perfecte pentru mine, inchegate la suprafata, iar la interior destul de lichide. Cand am luat cu lingura dintr-una, sosul a curs, dar nu asa rau incat sa se intinda pe toata farfuria.

Daca preferati ca sosul sa fie putin mai lichid jonglati cu temperatura cuptorului, sau cu timpul de coacere. 

 

TIPS-URI

1

daca preferati ciocolata amaruie puneti 250 g ciocolata si nu mai e nevoie de cacao; in cazul acesta mai adaugati si zahar;

2

daca nu vreti sa curga sos, ci sa fie ca niste briose, lungiti timpul de preparare cu cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat sau fondant de ciocolata