Moelleux au chocolat

de Irina in Prajituri, 17 Sep 2014 | 9992 vizualizari

 

Pentru ca sunt o ciocolatoasa, am pregatit briose cu ... ciocolata, cu ce altceva? :)) M-am uitat prin retetele altei ciocolatoase (Ruxy ) si am ales una dintre ele...N-aveam cum sa dau gres! Multumesc, Ruxy, draga! >:D

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt moale
  • 200 g ciocolata cu lapte Milka
  • 3 lg cu cacao
  • 3 lg cu zahar
  • 4 oua
  • 50 g faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Am preincalzit cuptorul la 210 grade.


Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand.


Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul compozitiei.


Am adaugat si 3 linguri de cacao, pentru a mai tempera putin gustul dulce al ciocolatei cu lapte si o lingurita de esenta de rom.


Au urmat faina si praful de sare.


Compozitia de briose am turnat-o in forme de silicon pentru briose, pe care le-am uns cu unt, pentru a fi sigura ca se desprind usor. Am avut doar 6 forme mari, asa ca restul compozitiei am pus-o in forme mai mici.


Odata umplute formele, le-am dat la cuptor pentru 8 minute.


Au iesit perfecte pentru mine, inchegate la suprafata, iar la interior destul de lichide. Cand am luat cu lingura dintr-una, sosul a curs, dar nu asa rau incat sa se intinda pe toata farfuria.


Daca preferati ca sosul sa fie putin mai lichid jonglati cu temperatura cuptorului, sau cu timpul de coacere.


 

TIPS-URI

1

daca preferati ciocolata amaruie puneti 250 g ciocolata si nu mai e nevoie de cacao; in cazul acesta mai adaugati si zahar;

2

daca nu vreti sa curga sos, ci sa fie ca niste briose, lungiti timpul de preparare cu cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

cristeena20 1

18.09.2014, 11:38

Garantat iese si eu am icnercat reteta de la ruxy deci minunate . Irina draga, ti-au iesit perfecte !!1

mirela0911 1

18.09.2014, 13:14

Hmmmmmmm!

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 15:23

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert Lava Cake