Alfajores - fursecuri argentiniene cu dulce de leche

de Criss in Prajituri, 27 Ian 2012 | 3550 vizualizari

 

Daca tot am facut minunatul Dulce de leche , m-am gandit sa incerc si fursecurile argentiniene Alfajores. Sunt pe net o multime de variante, eu insa am facut fursecurile dupa reteta de aici, cu mentiunea ca am mai adaugat putina faina pentru ca aluatul este foarte lipicios si greu de intins.

 

INGREDIENTE

  • -90 g faina (am pus cam 110 g)
  • -190 g amidon
  • -150 g unt
  • -115 g zahar
  • -vanilie
  • -un ou
  • -un galbenus
  • -o lingurita praf de copt
  • -dulce de leche o cutie
  • -zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alfajores - fursecuri argentiniene cu dulce de leche:

Se bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Rezulta un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore. Cred ca puteam sa-l las linistita si peste noapte.


Se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza cerculete sau inimioare. eu am ales inimioarele, se pun in tava pe hartie de copt si se coc 10-12 minute in cuptorul preincalzit. Pastrati distanta mai mare intre ele, pentru ca ele cresc destul de mult la copt si se lipesc, cum au patit ale mele.


Dupa coacere se scot cu grija si se lasa sa se raceasca. Sunt foarte fragede, asa ca atentie sa nu se rupa. Se lipesc cate doua cu dulce de leche sau se pot lipi si cu gem si se pudreaza cu zahar. Se pot pastra in cutie de tabla pentru fursecuri. (daca n-aveti soareci care sa-i termine pana gasiti cutia :D )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alfajores - fursecuri argentiniene cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

28.01.2012, 12:47

Intr-adevar, sunt atat de fragede incat simti ca se topesc in gura.

alinutzika 1

28.01.2012, 15:43

trebuie sa fie un deliciu

jolygina 1

29.01.2012, 12:11

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata