Gogosi

de LUK in Dulciuri, 17 Ian 2011 | 6610 vizualizari

 

Astia sunt gogosii facuti de mine pentru prima data..si mi place ce-a iesit..

 

INGREDIENTE

  • 300gr faina
  • 160ml lapte
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un plic de zahar vanilat
  • o lingurita de zahar
  • un cub de drojdie mic(20gr)
  • 50gr unt topit
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra pt pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

  Din cantitatea totala de lapte se incalzesc un pic 40ml(cat sa fie caldut).Se amesteca bine cu o lingurita de zahar,drojdia si o lingura de faina.Se asteapta sa creasca 10min..

 Intr-un castron punem restul de faina,laptele ramas,coaja rasa de la lamaie,zaharul vanilat,maiaua,untul caldut..amestecam bine toate ingredientele.Va iesi un aluat lipicios care trebuie framantat 15-20min.In timp ce framantati,udati-va pumnii in apa calda pt ca aluatul se lipeaste..iar la final aranjati aluatul cu mainile infainate..Asteptati 40min (sau pana isi dubleaza volumul)..Pe masa unsa cu ulei intindeti o foaie de o.5 cm si taiati forme cu ajutorul unui pahar.Prajiti-le in uleiul incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Fierbinti pudrati le cu zahar pudra..

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

LUK 1

19.01.2011, 09:31

Adriana

LUK 1

19.01.2011, 09:32

Nadina..

kamy 1

20.01.2011, 18:43

asa- mi trebuie daca umblu brambura nu mai ai...nu?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de lapte si mac