Cinnamon rolls

de raluca95 in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 2784 vizualizari

 

De vreo doua saptamani mi s-a facut pofta de aceste spirale cu scortisoara si azi am zis sa le incerc :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 10 g drojdie uscata
  • 550 g faina
  • jumatate de lingurita de sare

Umplutura:

  • 50 g zahar brun
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 50 g unt moale

+ lapte pentru uns

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon rolls:

Incepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele ude adaugam cele uscate si amestecam bine cu o spatula pana obtinem un aluat lipicios asemanator cu cel de savarine.

Compozitia o lasam intr-un loc cald timp de o ora aproximativ dupa care o mai amestecam o data si o bagam la frigider pentru inca o ora ca sa se fixeze bine glutenul din faina. Dupa ce a stat la frigider o ora intindem o foaie cam de 1 cm grosime pe blatul de lucru preserat cu faina si o ungem cu untul moale peste care preseram zaharul si scortisoara pe care le-am amestecat intr-un bol.

Rulam (aluatul e moale deci cu grija si rabdare) si taiem felii de 2 cm grosime, le punem in tava si le lasam la crescut inca o jumatate de ora in cuptorul incalzit la 50 de grade (asta pentru a mai economisi din timp, daca nu puteti sa il lasati intr-un loc cald afara pana cresc frumos) dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180/190 de grade pana se rumenesc frumos si sunt coapte inauntru.

Pofta buna!

p.s. eu le-am uns cu sirop din zahar caramelizat si apa ca sa le dau luciu :D

TIPS-URI

1

Puteti sa acoperiti tava abia scoasa din cuptor cu folie de aluminiu si ele vor deveni mai pufoase.

2

O data scoase puteti sa le ungeti cu un sirop din 4 linguri de zahar caramelizat si jumatate de pahar de apa pentru a le da luciu.

3

Puteti sa le glasati cu o compozitie facuta din zahar pudra si zeama de citrice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pere imbatate cu sos de vin