Cinnamon rolls

de raluca95 in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 503 vizualizari

 

De vreo doua saptamani mi s-a facut pofta de aceste spirale cu scortisoara si azi am zis sa le incerc :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 10 g drojdie uscata
  • 550 g faina
  • jumatate de lingurita de sare

Umplutura:

  • 50 g zahar brun
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 50 g unt moale

+ lapte pentru uns

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon rolls:

Incepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele ude adaugam cele uscate si amestecam bine cu o spatula pana obtinem un aluat lipicios asemanator cu cel de savarine.


Compozitia o lasam intr-un loc cald timp de o ora aproximativ dupa care o mai amestecam o data si o bagam la frigider pentru inca o ora ca sa se fixeze bine glutenul din faina. Dupa ce a stat la frigider o ora intindem o foaie cam de 1 cm grosime pe blatul de lucru preserat cu faina si o ungem cu untul moale peste care preseram zaharul si scortisoara pe care le-am amestecat intr-un bol.


Rulam (aluatul e moale deci cu grija si rabdare) si taiem felii de 2 cm grosime, le punem in tava si le lasam la crescut inca o jumatate de ora in cuptorul incalzit la 50 de grade (asta pentru a mai economisi din timp, daca nu puteti sa il lasati intr-un loc cald afara pana cresc frumos) dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180/190 de grade pana se rumenesc frumos si sunt coapte inauntru.


Pofta buna!


p.s. eu le-am uns cu sirop din zahar caramelizat si apa ca sa le dau luciu :D

 

TIPS-URI

1

Puteti sa acoperiti tava abia scoasa din cuptor cu folie de aluminiu si ele vor deveni mai pufoase.

2

O data scoase puteti sa le ungeti cu un sirop din 4 linguri de zahar caramelizat si jumatate de pahar de apa pentru a le da luciu.

3

Puteti sa le glasati cu o compozitie facuta din zahar pudra si zeama de citrice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

raluca95 1

03.06.2015, 14:24

Mulţumesc 😘

Rocsi 1

03.06.2015, 19:33

Bunatate!

raluca95 1

03.06.2015, 20:46

Mai ales la o cafea Te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!