Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Ian 2014 | 12361 vizualizari

 

Am vazut intai la Gusti, apoi la Oana, si de-atunci...m-am tot gandit :))). Se face foarte foarte usor si copiilor le place foarte mult, au zis sa mai fac. Io as fi vrut altceva, nici nu stiu ce, da' ce...cine stie ce vor femeile...?:)))

 

INGREDIENTE

  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 2 cani zahar
  • 1/2 cana apa
  • o lingurita zeama lamaie
  • esenta rom
  • 200 gr ciocolata cu lapte (tocata)
  • o lingura cacao
  • biscuiti Pettite Beure

in plus

  • zahar tos
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata:

Va scriu si cum se face, da' acu' tre' sa fac o mamaliga :-?? :)))

 ps. nuca caramelizata nu-i cacafonie? :))))

 

Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute.

Pregatesti toate ingredientele. Ungi o tava de chec, cu unt.

Pui intr-un vas zaharul si apa, la fiert, la foc mediu.

Lasi pana se topeste complet zaharulsi amestecul incepe sa fiarba "bolborosind"(asa cum facem noi cand ne bodoganim maruntel, maruntel sotzii :))) ).

Lasi 2 minute, opresti focul si adaugi ciocolata tocata. Amesteci pana se topeste. Adaugi zeama de lamaie, untul, cacaua si amesteci. Adaugi laptele praf. Amesteci energic cu un tel. Nu te mocai :)), cu cat trece timpul, amestecul se raceste si se intareste.

Incepe asamblarea turnand un strat de ciocolata. Aseaza apoi un strat de biscuiti, toarna iar ciocolata, mai aseaza un strat de biscuiti, procedand la fel pana termini ciocolata.

Baga tava la rece peste noapte.

Caramelizeaza 100 gr zahar. Cand capata culoarea chihlimbarului adauga doua maini de nuca si imbraca-le rapid in caramel, amestecand cu o lingura.

Toarna amestecul pe hartie de copt.

Lasa sa se raceasca, apoi toaca grosier.

Scoate tava cu ciocolata de la rece si introdu-o cateva secunde in apa fierbinte. Desprinde rapid, cu un cutit ascutit , ciocolata de peretii tavii si cu o miscare ferma rastoarn-o pe un platou.

Presara nuca si apoi portioneaza.

C-o feliutza modesta :P iti hranesti pofta de dulce, apoi acoperi frumos ciocolata si-o ascunzi in pod :)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

MOKUSKA 1

13.02.2014, 17:34

Arata delicios.

Ancutsa 1

21.02.2017, 13:55

Foarte frumos si tare bun!

oanapl 1

18.06.2017, 15:08

Ce bine arata! Cred ca a fost delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello