Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Ian 2014 | 7786 vizualizari

 

Am vazut intai la Gusti, apoi la Oana, si de-atunci...m-am tot gandit :))). Se face foarte foarte usor si copiilor le place foarte mult, au zis sa mai fac. Io as fi vrut altceva, nici nu stiu ce, da' ce...cine stie ce vor femeile...?:)))

 

INGREDIENTE

  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 2 cani zahar
  • 1/2 cana apa
  • o lingurita zeama lamaie
  • esenta rom
  • 200 gr ciocolata cu lapte (tocata)
  • o lingura cacao
  • biscuiti Pettite Beure

in plus

  • zahar tos
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata:

Va scriu si cum se face, da' acu' tre' sa fac o mamaliga :-?? :)))


ps. nuca caramelizata nu-i cacafonie? :))))



Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute.


Pregatesti toate ingredientele. Ungi o tava de chec, cu unt.


Pui intr-un vas zaharul si apa, la fiert, la foc mediu.


Lasi pana se topeste complet zaharulsi amestecul incepe sa fiarba "bolborosind"(asa cum facem noi cand ne bodoganim maruntel, maruntel sotzii :))) ).


Lasi 2 minute, opresti focul si adaugi ciocolata tocata. Amesteci pana se topeste. Adaugi zeama de lamaie, untul, cacaua si amesteci. Adaugi laptele praf. Amesteci energic cu un tel. Nu te mocai :)), cu cat trece timpul, amestecul se raceste si se intareste.


Incepe asamblarea turnand un strat de ciocolata. Aseaza apoi un strat de biscuiti, toarna iar ciocolata, mai aseaza un strat de biscuiti, procedand la fel pana termini ciocolata.


Baga tava la rece peste noapte.


Caramelizeaza 100 gr zahar. Cand capata culoarea chihlimbarului adauga doua maini de nuca si imbraca-le rapid in caramel, amestecand cu o lingura.


Toarna amestecul pe hartie de copt.


Lasa sa se raceasca, apoi toaca grosier.


Scoate tava cu ciocolata de la rece si introdu-o cateva secunde in apa fierbinte. Desprinde rapid, cu un cutit ascutit , ciocolata de peretii tavii si cu o miscare ferma rastoarn-o pe un platou.


Presara nuca si apoi portioneaza.


C-o feliutza modesta :P iti hranesti pofta de dulce, apoi acoperi frumos ciocolata si-o ascunzi in pod :)))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

MOKUSKA 1

13.02.2014, 17:34

Arata delicios.

Ancutsa 1

21.02.2017, 13:55

Foarte frumos si tare bun!

oanapl 1

18.06.2017, 15:08

Ce bine arata! Cred ca a fost delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic