Ciocolata de casa cu stafide

de dariadeea in Prajituri, 11 Apr 2013 | 17955 vizualizari

 

Un desert foarte usor de facut si apreciat de toti si mari si mici :)

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de lapte praf
  • 500 grame de zahar
  • 200 grame de unt
  • 3 sticlute esenta de rom
  • 4 linguri de cacao
  • 200 grame de apa
  • 100 g de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu stafide:

Mai intai se pun stafidele intr-un vas cu 2 esente de rom.Este de preferat sa se puna cu rom dar eu nu am avut.Se lasa pana se inmoaie bine dupa care se pun la scurs.Trebuie sa fie foarte bine scurse pentru a le pune in ciocolata.


Luam o oala sau o craticioara,este suficienta una de 1.5 l si punem zaharul si apa in ea dupa care punem la foc mic.Zaharul trebuie sa se topeasca bine si sa iasa un sirop mai consistent ca textura pentru a se intari ciocolata.Dupa ce siropul s-a ingrosat se adauga untul (eu l-am taiat in 4 pt a se topi mai usor).Se amesteca bine iar dupa ce untul s-a topit luam cratita de pe foc.Lasam 1 minut si punem laptele praf impreuna cu cele 4 linguri de cacao si adaugam si o esenta de rom.Amestecam energic sa nu ramana cocoloase de lapte (putem amesteca cu mixerul daca dorim, eu am amestecat cu un tel in forma de para).Adaugam si stafidele si amestecam bine.


Luam o tava potrivita ca marime ,indiferent de forma,dreptunghiulara,patrata, in care puneti hartie de copt si o ungeti cu putin unt sau margarina ,dupa care turnam compozitia rezultata si o lasam la racit.


O portionam dupa ce s-a racit si s-a intarit bine.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

diana_k 1

12.04.2013, 20:33

e perfecta

- TABITA - 1

12.04.2013, 23:51

Bravo! Minunata ciocolata!
Profit de ocazie sa-ti spun Bine ai venit!

dariadeea 1

13.04.2013, 14:59

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si fructe de padure