Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni)

de deyutzky in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 4142 vizualizari

 

Reteta nu-mi apartine...m-am inspirat acum ceva timp de pe internet...nu mai tin minte pe ce site-uri am intrat pt ca am salvat intr-un fisier word :D.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 50 gr miere de albine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni):

Punem ciocolata la topit la bain-marie iar cand e topita toata adaugam mierea si amestecam energic timp de 2-3 minute pana se incorporeaza tot.


Compozitia va deveni asemeni unei caramele cand incepe sa se raceasca.


Punem compozitia rezultata intr-o folie alimentara si o dam la rece pana a 2-a zi sau...cateva ore. Eu am lasat-o cam 4-5 ore la rece si s-a intarit bine.


Inainte de a lucra cu ea...se scoate din frigider si se lasa jum de ora-1h la temperatura camerei...depinde cat de tare e...iar apoi ne apucam de modelat.


Eu am facut trandafiri, dar puteti face orice forme doriti.


Am intins cu sucitorul o foaie subtire de ciocolata, am taiat apoi cerculete (petalele) cu diametrul de aprox 4 cm si am infasurat in jurul unei scobitori cate o petala pt a forma trandafirul.


Mi-au iesit 5 trandafiri formati din cate 3-4 petale.


Pt ca trandafirii sa fie mai bogati mariti numarul de petale si cantitatile de ingrediente (ciocolata amaruie si mierea).


Se poate face si cu ciocolata cu lapte, menaj (dar sa fie simpla). Eu am facut de post pt ca am facut un tortulet de post:D urmeaza si postarea lui in curand.



PS: Spor la modelat!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Dana Cristea - pusikmea 1

09.04.2012, 09:19

super ideea, o salvez si eu

deyutzky 1

09.04.2012, 11:09

ma bucur ca va place

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:20

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post: salata de cruditati si couscous (2 persoane)