Ciocolatina

de laura_n in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 5433 vizualizari

 

Am fost extrem de incantata de tema propusa de Bucataras, si anume ciocolata, astfel ca am incercat sa dau forma unui desert aproape integral din ciocolata!
Este o nebunie, textura fina si cremoasa, pe suport crocant de napolitana, fructele acrisoare care contrasteaza cu dulceata ciocolatei, totul imbracat intr-o glazura densa de ciocolata!
Sper sa va fie pe plac!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • 2 lg zahar brut
  • 20 ml apa
  • 1/4 plic gelatina
  • visine + cirese congelate
  • 2 discuri de napolitane cu glazura de ciocolata
  • ornamente
  • 1 lg amaretto
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina:

Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege.


Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara.


Punem la topit 300 gr ciocolata cu lapte.


Galbenusul il mixam cu doua linguri de zahar brut, transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam continuu pana compozitia devine cremoasa. Adaugam ciocolata topita si amestecam in continuare. Adaugam 1 lg de amaretoo. (sau nu)


Gelatina o punem la hidratat in foarte putina apa. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi o adaugam peste compozitia de ciocolata. Luam vasul de pe baia de aburi si amestecam astfel ca sa se topeasca si gelatina. Lasam sa se tempereze.


Mixam spuma smantana lichida pana obtinem o frisca ferma. Incorporam crema de ciocolata.


Asezam in fiecare forma cate un disc de ciocolata glazurata. Asezam in mijloc cateva fructe congelate. Turnam cu o lingura din compozitia de ciocolata. Dam la rece pana a doua zi. Daca va grabiti, puteti da la frigider pentru minim 2 ore ca sa se inchege.


Punem la topit 200 gr de ciocolata neagra, 50 ml lapte si 2 lg ulei. Amestecam pana la omogenizare si lasam la temperat.


Scoatem formele de la rece si le imbracam in glazura de ciocolata care trebuie sa fie temperata, nicidecum calduta, altfel se inmoaie crema.


Ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii.


Demential! Si ciocolatos!

 

TIPS-URI

1

folositi ciocolata de calitate

2

aveti rabdare sa se tempereze glazura de ciocolata inainte de a imbraca totul.

3

atentie sa nu fierbeti gelatina.

4

eu am folosit foarte putina gelatina raportat la nivelul optim, fiindca am vrut sa obtin o textura cremoasa, nu buretoasa, de racitura, dar care sa isi mentina forma si aspectul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Geanina87 1

26.01.2016, 18:35

sebirizescu 1

26.01.2016, 22:09

dantes 1

27.01.2016, 06:30

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08