Ciorba alba cu perisoare de curcan

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Mai 2015 | 1153 vizualizari

 

Pieptul de curcan astepta frumusel. Perisoare sau raduteana? De aceasta data a fost sa fie perisoare :D

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura morcovi noi+ patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 galbenus
  • 1 cana smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • otet aromatizat cu tarhon
  • sare
  • piper
  • Perisoare :
  • 500 g piept de curcan dezosat [de casa]
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri orez
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba cu perisoare de curcan:

Legumele se curata si se spala.


Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul.


Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin .


Pentru perisoare se taie verdeturile si ceapa cu cutitul, se pun in vasul robotului impreuna cu carnea si se maruntesc . Se dau impulsuri repetate, astfel carnea se va marunti in mod egal si rapid, de granulatia dorita, nu prea marunta. Scoateti cu grija cutitul din vasul de mixare.


Se scoate carnea tocata intr-un bol si se amesteca cu sare, ou, gris, orez, pasta iute de ardei.


Umeziti mainile si formati mici bile pe care le asezati pe o planseta sau un platou.


Intre timp legumele sunt fierte in oala.


Reduceti flacara aragazului pentru ca lichidul sa nu clocoteasca puternic - astfel ca perisoarele sa ramana intregi.


Puneti perisoarele la fiert la foc domol timp de 10 minute.


Bateti cu furculita galbenusul impreuna cu smantana, diluati cu zeama calda din ciorba. Turnati incet, amestecand in ciorba.


Dregeti ciorba cu sare, piper. Acriti dupa gust cu otet aromatizat cu tarhon.


Serviti ciorba cu patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba cu perisoare de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

04.05.2015, 11:18

ce ciorbita buna

Rocsi 1

04.05.2015, 19:42

Buna si consistenta

roxana_simona 1

07.05.2015, 13:49

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi