Ciorba alba cu perisoare de curcan

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Mai 2015 | 1845 vizualizari

 

Pieptul de curcan astepta frumusel. Perisoare sau raduteana? De aceasta data a fost sa fie perisoare :D

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura morcovi noi+ patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 galbenus
  • 1 cana smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • otet aromatizat cu tarhon
  • sare
  • piper
  • Perisoare :
  • 500 g piept de curcan dezosat [de casa]
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri orez
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba cu perisoare de curcan:

Legumele se curata si se spala.


Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul.


Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin .


Pentru perisoare se taie verdeturile si ceapa cu cutitul, se pun in vasul robotului impreuna cu carnea si se maruntesc . Se dau impulsuri repetate, astfel carnea se va marunti in mod egal si rapid, de granulatia dorita, nu prea marunta. Scoateti cu grija cutitul din vasul de mixare.


Se scoate carnea tocata intr-un bol si se amesteca cu sare, ou, gris, orez, pasta iute de ardei.


Umeziti mainile si formati mici bile pe care le asezati pe o planseta sau un platou.


Intre timp legumele sunt fierte in oala.


Reduceti flacara aragazului pentru ca lichidul sa nu clocoteasca puternic - astfel ca perisoarele sa ramana intregi.


Puneti perisoarele la fiert la foc domol timp de 10 minute.


Bateti cu furculita galbenusul impreuna cu smantana, diluati cu zeama calda din ciorba. Turnati incet, amestecand in ciorba.


Dregeti ciorba cu sare, piper. Acriti dupa gust cu otet aromatizat cu tarhon.


Serviti ciorba cu patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba cu perisoare de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

04.05.2015, 11:18

ce ciorbita buna

Rocsi 1

04.05.2015, 19:42

Buna si consistenta

roxana_simona 1

07.05.2015, 13:49

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana..de Bihor