Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

de Panacris in Ciorbe, 3 Mai 2021 | 2751 vizualizari

 

O altă variantă a ciorbiței din carne de miel, mai răcoritoare și colorată, intră în colecția de "retete pascale"!  Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Carne de ied (piept, coaste, șira spinării) cca. 1500 g,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fre,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Frunze de sfeclă roșie cca. 200 g,
  • Frunze de lobodă roșie cca. 200 g,
  • Rădăcinoase pentru ciorbă (morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, gulie) cca. 300 g,
  • Mazăre și fasole verde cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pastă de roșii cca. 50 g,
  • Pastă de ardei dulce cca. 50 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Leuștean verde 1 legătură,
  • Borș 500 ml,
  • Fidea de casă a la Panacris cca. 200 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie:

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată.

Verdețurile (frunzele de sfeclă roșie, lobodă, ceapa verde, usturoiul verde) se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.

Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, separate, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. După acest timp se adaugă ăasta de roșii și ardei, leușteanul tocat mărunt și se mai lasă la fiert la foc mediu cca. 10 minute. Apoi se adaugă fideaua și borșul, se oprește focul și se lasă la odihnit acoperită cca. 30 minute.

Ciorba se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, cu smântână sau ardei iute.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu carne de ied