Ciorba de ied cu leustean

de amalia01 in Ciorbe, 27 Apr 2017 | 425 vizualizari

 

A trecut si Pastele...
   A trecut si nebunia cu gatitul: ce ciorba fac? ce friptura? ce aperitive? ce prajituri?
   Anul acesta am vrut sa gatesc mai traditional...retete cu care mama ne facea sa lingem farfuriile.
   In acest capitol, se inscrie si "Ciorba de ied cu leustean" pentru ca noi, copiii, refuzam categotic sa mancam carne de miel.
 
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de carne de ied, cu os
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 cartofi
  • apa
  • 1 legatura de leustean verde
  • sare
  • 1 ou
  • 3 lg de smantana grasa
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu leustean:

Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei sa prepari ciorba, impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt, un strop de sare si lasi totul la foc mic.


Cand toate sunt bine fierte, stingi focul si lasi sa se racoreasca. Scoti osul si desfaci carnea de pe el, apoi o adaugi inapoi in ciorba.


Bati bine oul impreuna cu smantana si il adaugi treptat, amestecand continuu, ca sa nu se taie.


Speli bine leusteanul si il toci marunt, apoi il adaugi peste ciorba si acoperi cu un capac .


Servesti ciorba fierbinte, dar cu grija sa nu fiarba fiindca se taie oul! Daca vrei, adaugi leustean proaspat si ardei iute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mirela0911 1

28.04.2017, 06:32

Buna ciorbica!

kytz 1

02.05.2017, 09:30

Buna ciorba!

noiinbucatarie 1

02.05.2017, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca