Ciorba de linte rosie

de Valclaudia in Ciorbe, 17 Aug 2013 | 13461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr linte rosie (uscata)
  • 3 ardei grasi (de preferat rosii)
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 4 linguri de ulei
  • rozmarin, busuioc uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingura tarhon conservat in otet
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte rosie:

Cand vrem sa preparam mancare de linte uscata trebuie sa o punem de seara la hidratat, atfel ea va fierbe foarte repede.


Eu am pus 350 gr linte uscata intr-un castron, am adaugat 1 l de apa si am lasat-o la hidratat.


Dimineata am scurs apa de pe linte, am schimbat-o cu alta si m-am apucat de ciorbita.


Curatam si spalam ceapa, morcovii si ardeiul.


Ceapa si ardeiul se trec prin robot, morcovii se taie rondele.


Calim in ulei amestecul de ceapa si ardei timp de 5-7 minute, amestecand in continuu sa nu se arda ceapa.


Adaugam rondelele de morcov, bulionul si 1 cana de apa. Lasam sa fiarba acoperit pana se inmoaie morcovii.


Punem cantitatea de apa (eu am pus 4l), depinde cata ciorba vreti sa faceti, lintea hidratata, rozmarinul si busuiocul uscat, foaia de dafin,sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana fierbe lintea. (Daca am lasat-o la hidratat de seara pana dimineata ea va fierbe foarte repede).


La final presaram patrunjel verde tocat si tarhon in otet si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Cris2711 1

17.08.2013, 16:25

daaaa.....prezenta

Bya Ralu 1

18.08.2013, 20:02

buna

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de linte cu afumatura