Ciorba de ardei umpluti

de Angelina_Elena in Ciorbe, 1 Iul 2014 | 13445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata (eu am folosit 200 g carne de curcan si 200 g carne de vita)
  • 1 ceasca si 1/2 orez
  • 8 ardei pentru umplut
  • 3, 4 l apa
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • 2 linguri faina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.

Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt.

Punem ceapa la calit, apoi adaugam morcovul, lasam sa se caleasca usor si la final adaugam pasta de ardei.

Dupa ce s-au calit legumele, adaugam orezul, sare dupa gust si putin piper.

Amestecam bine apoi luam vasul de pe foc, adaugam carnea, oul si amestecam bine.

Cu aceasta compozitie umplem ardeii.

Intr-o oala se punem 3 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba 30-35 de minute.

Ne apucam sa facem dirijala. Intr-o tigaie punem putin ulei iar dupa ce s-a incalzit adaugam faina si lasam sa se “prajesca” putin, apoi adaugam bulionul si 2 cani de apa (400 ml).

Lasam sa fiarba putin, apoi adaugam compozitia in oala peste ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

Putem acri ciorbita cu bors, putem adaugam verdeata si smantana.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

dantes

dantes 1

02.07.2014, 08:47

Buna!

mihaelar63

mihaelar63 1

02.07.2014, 10:14

Buna idee , chiar nu am preparat inca

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

02.07.2014, 10:25

tentanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!