Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 14 Oct 2016 | 1302 vizualizari

 

Este o ciorba tare buna, acrisoara, iar fetita mea o adora.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 1,5 l apa;
  • doi cartofi (250 g);
  • 4 linguri de suc de rosii;
  • un fir mare de leustean;
  • o lingurita de Bors Magic;
  • un varf de lingurita de amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru);
  • sare.
  • Pentru perisoare:
  • 250 g carne tocata de porc;
  • o ceapa;
  • un ou;
  • putina sare;
  • putin piper macinat;
  • o lingurita de boia de ardei dulce.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors:

Tija de apio se spala si se taie in doua.


Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt.


Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt.


Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.


Legumele se pun la fiert in 1,5 l apa impreuna cu putina sare pentru 5-10 minute, apoi se adauga cartofii (curatati de coaja, spalati si taiati cubulete). Se lasa la fiert in continuare, circa 15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele.


Carnea tocata se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, oul, putina sare, putin piper macinat si o lingurita de boia de ardei dulce (ca perisoarele sa fie mai fine se poate da amestecul prin robotul de bucatarie). Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necear.


La final, cand carnea este fiarta, se adauga sucul de rosii, firul mare de leustean spalat, o lingurita de Bors Magic si un varf de lingurita de amestec de ierburi, dupa care se potriveste ciorba de sare.


Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:09

o ciorbita tare buna!

RuxyRux 1

18.10.2016, 22:15

O bunatate arata!

Criss 1

21.10.2016, 05:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana