Ciorba de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Ian 2010 | 8013 vizualizari

 

o gustoasa ciorba de peste (crap) , usor de preparat .se poate consuma si in zile de post cu dezlegare la peste .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete , cozi de peste [ am pus si laptii ]
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 5 catei  de usturoi
  • 1 ardei rosu ,
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar bulion
  • zeama de la o lamaie
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Preparare ciorba de peste

  1. capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare   15 min ,dupa care se strecoara zeama.in strecuratoare se curata carnea de peste sa nu ramaie nici un os.
  2. legumele se curata si se spala . morcovul si albitura se razuiesc pe razatoare a cu ochiuri mari .
  3. ceapa ,ardeii , usturoiul , ardeiul iute  se taie marunt si se pun intr-o oala si se prajesc usor impreuna cu restul legumelor razuite .
  4. se toarna deasupra zeama de la fierberea pestelui si se mai fierb cam 15 min ,
  5. se adauga la sfarsit bulionul in ciorba de peste , busuiocul, patrunjelul verde , zeama de lamaie si piperul .
  6.  cand se serveste la masa carnea de peste se pune in fiecare farfurie si se pune ciorba de peste deasupra .
 

TIPS-URI

1

zeama de lamaie se pune numai daca ciorba de peste va place mai acra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de peste-0
Ciorba de peste-1
Ciorba de peste-2
Ciorba de peste-3
Ciorba de peste-4
Ciorba de peste-5
Ciorba de peste-6
Ciorba de peste-7
Ciorba de peste-8
Ciorba de peste-9

COMENTARII (13)

Panacris

Panacris 1

14.06.2013, 20:22

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

21.10.2013, 17:45

Nu prea ma impac eu cu ciorba de peste, dar am facut dupa reteta ta si e foarte buna

mihaelar63

mihaelar63 1

25.10.2013, 02:28

Krysty , ma bucur ca ai avut incredere si curaj sa testezi ciorbita de peste

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!