Ciorba din oase de vita si porc

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 31 Ian 2010 | 14505 vizualizari

 

Am avut invitaţi in week-end şi am vrut mai intâi sa fac o ciorbiţa doar din oase porc, dar se vede treaba că prin Bucureşti lumea manâncă doar carne macră. Ceva oase cu carniţă pe ele, ioc! Şi atunci am cumpărat alături de nişte oase de la şir, cam fără carne şi piept de vită.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg oase de porc + oase de vită cu carniţă
  • 7 l de apa
  • 1 l borş
  • 2 morcovi, tăiaţi cuburi mici
  • 2 cepe mari, tăiate cuburi mici
  • 1 ţelina mică, tăiata cuburi mici
  • 1 pătrunjel/păstârnac, tăiat cuburi mici
  • 1 ardei gras rosu+ 1 ardei gras verde, tăiaţi cuburi mici
  • 1 cutie roşii decojite, în suc
  • 1 legatură leuştean/pătrunjel/mărar, dupa gust (eu cu leuşteanul!)
  • sare, dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de vita si porc:

Pui oasele la fiert în apă rece, scoţi spuma de câte ori este nevoie. Când carnea e aproape făcută pui legumele, roşiile tăiate mic cu tot cu sucul, sare si laşi sa fiarbă bine.

Fierbi borşul si îl pui când toate sunt fierte. Guşti de sare , închizi focul si pui verdeaţa tocată mărunt.

Poţi servi cu puţină smântâna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de vita si porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

31.01.2010, 20:13

ai uitat al3 lea fel de ardei:iute,ca sa mearga!

Brindusa 1

31.01.2010, 21:04

asa e Teo! Barbatamiu asa o mananca!

Sylvia 1

01.02.2010, 11:47

Super buna, imi place ciorbita asta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan de porc