Ciorba de cartofi

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Sep 2019 | 4034 vizualizari

 

 Mi-am dorit o ciorbita de cartofi din aceia buna . Pe la noi prin Ardeal chiar daca nu ai carne la masa -pui o felie doua de slaninuta si ai rezolvat gustul si aroma ,, fericirii stomacului "" . Adica vreau sa va spun ca slaninuta noastra afumata este un bun potentiator de gust :D

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii mari coapte
  • 100 gr slaninuta afumata feliata
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei ungureasca
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi:

  1. Spalati si curatati legumele .
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Ardeii se taie tot  marunt .
  3. Radacinoasele se toaca cubulete .
  4. Cartofii se tai e cuburi .
  5. Se Pune la calit ceapa si ardeii .
  6. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune la prajit si slaninuta si radacinoasele .
  7. Cand aceasta incepe sa se inmoaie si sa elibereze grasime , puneti boia si amestecati .
  8. Turnati deasupra 2 litrii de apa .
  9. Pentru rapiditatea pregatirii eu infierbant apa la fierbator .
  10. Sarati si lasati 10 minute la fiert .
  11. Dupa aceasta adugati cartofii , rosiile tocate marunt .
  12. Eu pun cartofii la fiert  in doua transe .
  13. Cei pusi mai repede se vor zdrobi mai tare si vor forma consistenta ciorbei .
  14. Cam dupa un clocot pun si a doua parte de cartofi .
  15. La sfarsit se pune ardeiul iute taiat rondele si mararul verde, patrunjelul tocate marunt .
  16. Gustati ciorba si sarati daca mai este nevoi e.
  17. Serviti ciorba de cartofi insotita de ceapa rosie sau verde si ardei iuti .

                                         Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Pentru rapiditatea pregatirii eu infierbant apa la fierbator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de cartofi