Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi

de madi_marin in Pui, 23 Ian 2010 | 22111 vizualizari

 

Mi-era pofta de ceva cu usturoi si daca tot era in program ciulamaua, m-am gandit sa adaug si niscai catei ...... A iesit foarte buna...mai ales cu mamaliguta calda.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 250 g ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • cuburi concentrate de pui
  • faina
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi:

Se pun pulpele la fiert. Intre timp se curata ciupercutele si se trec rapid rapid printr-un jet de apa rece. Se scurg si se pun deoparte. Cand carnita e fiarta se pun deasupra si ciupercutele intregi si se mai fierb impreuna cam 10 minute. Cand sunt gata se scot din zeama si se dau la racit. Se face o supa cu zeama pastrata si cu cubuile concentrate , in care se pun cateii de usturoi rasi pe razatoarea cu ochiuri mici.

In alta craticioara se pune faina ( eu am avut cam 1,5 litri de lichid si am pus cam 7 linguri cu faina) si se rumeneste putin ( in vasul perfect uscat). Apoi se pune ulei pana obtinem o crema mai grosuta si fara cocoloase. Se toarna peste aceasta crema supa si se amesteca rapid pana ce obtinem consistenta dorita. In ciulamaua gata adaugam ciupercile si carnita tocate marunt. Se serveste calda cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Cu metoda descrisa mai sus, aceea de a rumeni faina si apoi a se adauga uleiul, si nu invers, n-am dat gres niciodata, adica nu s-a intamplat sa faca deloc cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

madi_marin 1

23.01.2010, 21:43

imi pare bine ca va place ...

Brindusa 1

25.01.2010, 22:24

chiar mi s-a facut dor de o ciulama.

elena1988 1

07.01.2011, 22:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura invizibila cu mere

pe 24.11 la 23:05

Reteta de Tiramisu cu ciresata

pe 24.11 la 18:33

Reteta de placinta calorica

pe 24.11 la 18:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu