Ciulama de ciuperci

de merisor in Pui, 13 Iul 2012 | 31143 vizualizari

 

Am facut o ciulama picanta cum mancam la bunica mea in copilarie, pe care am servit-o cu pui la ceaun. Mamaliguta va lipsi de data asta...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • Ulei
  • foi de dafin
  • 1 capatana de usturoi
  • Piper
  • Sare(sau delikat)
  • 1 cutie ciuperci
  • 750 ml lapte
  • 5-6 linguri faina
  • ¼ pachet unt
  • 1 ceapa medie
  • ½ legatura marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se taie puiul in bucati si se pune in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare.


Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit.


Se pune untul intr-o tigaie la topit, se toaca ceapa marunt si se pune peste unt.


Ciupercile pentru ciulama se scurg, se clatesc, se maruntesc si se adauga peste ceapa.


Adaugam si cateva foi de dafin, piper, delikat(sau sare) si usturoi maruntit.


Intre timp am amestecat faina cu putin lapte rece, iar restul de lapte l-am pus la incalzit. Am turnat faina in ciulamaua de ciuperci si am inceput sa o diluez pe parcurs cu lapte cald, amestecand continuu.


La final am presarat in ciulama marar tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

o ciulama de ciuperci bine facuta merge servita cu mamaliguta, cu sau fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

02.07.2013, 10:16

Valclaudia 1

18.07.2013, 06:42

am ratat asa ceva???

Giana 1

12.05.2014, 10:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pui si ciuperci