Ciuperci Stroganoff

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 14 Dec 2012 | 4709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame ciuperci proaspete, tăiate felii
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă roşie, tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 150 ml supă de legume
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 3 linguri creme fraiche
  • 200 grame orez
  • 1 linguriţă mărar/ pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci Stroganoff:

Ceapa se sotează 5 minute în ulei. Apoi se adaugă usturoiul și sotează încă un minut. Se adaugă ciupercile, se gătesc la foc mare 5 minute amestecând continuu. Se adaugă sosul Worcestershire și supa.

Se fierbe 20 de minute, până când se îngroașă sosul. 

Se ia de pe foc, se adauga creme fraiche și mărarul/ pătrunjelul și se amestecă până când ciupercile sunt acoperite de sos. 

Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fiebere. Se așează din nou pe foc și se fierbe până când toată apa este absorbită.

Se servesc ciupercile împreună cu orezul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

adasev12 1

14.12.2012, 15:10

f bun

mihaelar63 1

15.12.2012, 16:55

trebuie incercate

mena29 1

15.12.2012, 23:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut