Clătite blonde si beţive

de ionix in Dulciuri, 15 Oct 2010 | 7043 vizualizari

 

interzis minorilor :D

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 500 ml de bere
  • Doua oua
  • 3 linguri cu ulei
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Circa 300-400 g faina

  Pentru umplutura:

  • Dulceata de gutui si dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite blonde si beţive:

Ouale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie.

Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin.

Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana de tara, adica mai gros decat smantana din comert.

Cantitatea de faina poate diferi, puneti suficient de multa cat sa va iasa aluatul bun.

Aluatul rezultat se pune la frigider pret de 15-20 de minute si apoi facem clatitele.

De obicei iti dai seama dupa prima clatita, daca mai ai nevoie de faina sau ceva lichid.

Clatitele se perpelesc intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei.

Eu prefer sa pun mai mult ulei in tigaie, il intind in toata tigaia si apoi scurg uleiul intr-o cana. Asa fac la fiecare clatita pentru a fi sigura ca tigaia e unsa cum trebuie.

Clatitele se ung cu dulceata sau gem si se servesc cu bere.

Daca tot sunt betive, sa fie betive pana la capat.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite blonde si beţive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Clătite blonde si beţive-0
Clătite blonde si beţive-1
Clătite blonde si beţive-2
Clătite blonde si beţive-3
Clătite blonde si beţive-4
Clătite blonde si beţive-5

COMENTARII (39)

diaconta

diaconta 1

17.10.2010, 16:58

Ionixule,nu vrei sa imperechem clatitele tale blonde cu ale mele ciocolatii?

ionix

ionix 1

17.10.2010, 23:14

@Lacramioara... dau eu bere

@Dia... si-ar iesi niste mulatre

bettyC

bettyC 1

10.12.2011, 22:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!