Clătite blonde si beţive

de ionix in Dulciuri, 15 Oct 2010 | 7484 vizualizari

 

interzis minorilor :D

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 500 ml de bere
  • Doua oua
  • 3 linguri cu ulei
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Circa 300-400 g faina

  Pentru umplutura:

  • Dulceata de gutui si dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite blonde si beţive:

Ouale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie.


Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin.


Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana de tara, adica mai gros decat smantana din comert.


Cantitatea de faina poate diferi, puneti suficient de multa cat sa va iasa aluatul bun.


Aluatul rezultat se pune la frigider pret de 15-20 de minute si apoi facem clatitele.


De obicei iti dai seama dupa prima clatita, daca mai ai nevoie de faina sau ceva lichid.


Clatitele se perpelesc intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei.


Eu prefer sa pun mai mult ulei in tigaie, il intind in toata tigaia si apoi scurg uleiul intr-o cana. Asa fac la fiecare clatita pentru a fi sigura ca tigaia e unsa cum trebuie.


Clatitele se ung cu dulceata sau gem si se servesc cu bere.


Daca tot sunt betive, sa fie betive pana la capat.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite blonde si beţive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

diaconta 1

17.10.2010, 16:58

Ionixule,nu vrei sa imperechem clatitele tale blonde cu ale mele ciocolatii?

ionix 1

17.10.2010, 23:14

@Lacramioara... dau eu bere

@Dia... si-ar iesi niste mulatre

bettyC 1

10.12.2011, 22:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu bere ( umplute cu gem de smochine )