Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel

de Rocsi in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 4067 vizualizari

 

Am vazut atatea clatite la voi pline de iubire, ca m-am virusat si eu :))))
Din cand in cand, mi se face dor de clatite si trebuie sa fac neaparat cateva, asa de o pofta si gata...Am reusit sa combin asa frumos toate ingredientele, incat sa obtin ceva tare delicios. Imi pare rau ca am uitat sa fac poze la sectiune, arata asa perfect! Daca va place reteta, puteti incerca si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
    • 2 oua
    • 150 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
    • ulei pentru uns tigaia
    Pentru crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 2 linguri pline cu smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru caramel:
    • 100 gr zahar
    • 100 ml frisca lichida
    • 1 lingurita unt
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    • o portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel:

Clatitele:
Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul.
Adaugam uleiul, apoi laptele treptat.
Incorporam cacaoa, apoi faina si praful de copt.
La final punem vanilia si coaja rasa de portocala. Lasam sa se odihneasca 15 minute aluatul la frigider.

Incingem o tigaie, punem un  strop de ulei si ungem tigaia.
Punem cate un polonic mai micut din aluat, intindem si rumenim clatitele pe ambele parti.

Cand sunt gata, le scoatem pe un platou.
Crema:
Mascarponele il punem intr-un bol cu smantana rece si zaharul pudra.
Le mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam vanilia.
Caramelul:
Punem o cratita pe foc, turnam zaharul si il lasam pana este topit si prinde o culoare usor maronie.
Adaugam untul, amestecam continuu pana se topeste, apoi turnam frisca lichida.
Dam focul la mic, amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Dupa acest timp, luam caramelul de pe foc, punem coaja rasa de portocala.
Portocala o decojim si o taiem bucatele.
Pe un platou asezam o clatita, ungem cu crema, punem bucati de portocala. Continuam tot asa pana terminam crema. Deasupra trebuie sa fie o clatita.

Turnam caramel cald deasupra si il lasam sa curga in jos. El fiind cald, va fi absorbit de clatite.
Deasupra presaram putina coaja rasa de portocala si asezam o felie de portocala.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

17.02.2016, 21:07

Dya

Rocsi 1

17.02.2016, 21:08

Mirela, chiar asa au fost!

Rocsi 1

17.02.2016, 21:08

Multumesc Daniela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat