Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel

de Rocsi in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 1307 vizualizari

 

Am vazut atatea clatite la voi pline de iubire, ca m-am virusat si eu :))))
Din cand in cand, mi se face dor de clatite si trebuie sa fac neaparat cateva, asa de o pofta si gata...Am reusit sa combin asa frumos toate ingredientele, incat sa obtin ceva tare delicios. Imi pare rau ca am uitat sa fac poze la sectiune, arata asa perfect! Daca va place reteta, puteti incerca si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
    • 2 oua
    • 150 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
    • ulei pentru uns tigaia
    Pentru crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 2 linguri pline cu smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru caramel:
    • 100 gr zahar
    • 100 ml frisca lichida
    • 1 lingurita unt
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    • o portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel:

Clatitele:

Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul.

Adaugam uleiul, apoi laptele treptat.

Incorporam cacaoa, apoi faina si praful de copt.

La final punem vanilia si coaja rasa de portocala. Lasam sa se odihneasca 15 minute aluatul la frigider.


Incingem o tigaie, punem un strop de ulei si ungem tigaia.

Punem cate un polonic mai micut din aluat, intindem si rumenim clatitele pe ambele parti.


Cand sunt gata, le scoatem pe un platou.

Crema:

Mascarponele il punem intr-un bol cu smantana rece si zaharul pudra.

Le mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam vanilia.

Caramelul:

Punem o cratita pe foc, turnam zaharul si il lasam pana este topit si prinde o culoare usor maronie.

Adaugam untul, amestecam continuu pana se topeste, apoi turnam frisca lichida.

Dam focul la mic, amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute.

Dupa acest timp, luam caramelul de pe foc, punem coaja rasa de portocala.

Portocala o decojim si o taiem bucatele.

Pe un platou asezam o clatita, ungem cu crema, punem bucati de portocala. Continuam tot asa pana terminam crema. Deasupra trebuie sa fie o clatita.


Turnam caramel cald deasupra si il lasam sa curga in jos. El fiind cald, va fi absorbit de clatite.

Deasupra presaram putina coaja rasa de portocala si asezam o felie de portocala.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

17.02.2016, 21:07

Dya

Rocsi 1

17.02.2016, 21:08

Mirela, chiar asa au fost!

Rocsi 1

17.02.2016, 21:08

Multumesc Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort mascarpone