Cupe cu spuma de capsuni

de alba_zori in Dulciuri, 28 Iul 2013 | 2749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 500 gr capsuni
  • 8 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 5 plicuri de foi de gelatina
  • un strop de zeama de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu spuma de capsuni:

Cel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna!


Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site.


Am pus albusurile impreuna cu zaharul si un strop de zeama de lamaie pe baie de aburi ca sa se incalzeasca putin pana face spuma,in acest fel albusurile sunt pasteurizate si fara microbi,deci am batut foarte bine albusurile spuma pana a devenit lucioasa si ferma.


Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece pana si-au triplat volumul,adica s-au umflat foarte bine,cam 10 minute,am stors de apa si am pus intr-o cratita incapatoare cu putin suc de capsuni strecurat.


L-am incalzit putin pana a devenit un sirop,nu am lasat sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile.


Asadar am amestecat si cu sucul ramas de capsuni si am asteptat putin pana s-a ingrosat si a devenit ca un sirop mai dens,apoi am amestecat cu spuma de albusuri invartind de jos in sus cu o paleta de plastic.


Am lasat cateva minute sa se odihneasca si am turnat in cupe si pahare.


Am ornat cu capsunii ce i-am pus deoparte.

 

TIPS-URI

1

se pot tine la frigider chiar mai multe zile!

2

gelatina si zaharul sunt in loc de conservant natural!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

artistique 1

28.07.2013, 21:19

mancam cand eram mica si adoram aceasta reteta <3 !

alba_zori 1

28.07.2013, 21:39

vai,va multumesc foate mult,va pup si va imbratisez cu mult drag

simona72 1

29.07.2013, 21:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni cu frisca