Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2014 | 20974 vizualizari

 

INGREDIENTE

Clatite:

  • 2 oua
  • 1 praf de turmeric
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana cu cu apa rece
  • 3-4 linguri cu faina (in functie de cat de groase preferati clatitele)
  • frunze de patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de ulei

Umplutura:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3-4 felii pastrama de porc afumata (pentru gust)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de ulei

Sosul de branzeturi:

  • cca 150 gr. cheddar
  • cca 50 gr. cascaval
  • cca 100 gr. branza de burduf

//

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi:

Mixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina.

Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde tocat.

Punem o tigaie antiaderenta la incins, portionam cu ajutorul unui polonic aluatul, il intindem pe toata suprafata tigaii incinse, coacem clatitele pe ambele fete.

Pieptul de pui se spala si se tampozeaza cu servete de bucatarie, Se taie bucatele, se prajesc mai apoi in tigaie la foc iute intr-o lingura de ulei impreuna cu fasii de pastrama afumata pana se rumenesc frumos.

Sosul de branzeturi il preparam simplu, punand la foc mic intr-o craticioara toate cele 3 tipuri de branzeturi enumerate, amestecam in continuu pana se topesc.

Ungem fiecare clatita pe toata suprafata cu sos de branza, asezam bucatele de carne rumenite, rulam clatitele iar la final decoram cu sosul ramas.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu sos de branza