Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2015 | 1737 vizualizari

 

Inspiratia mea a fost Timea , http://timeaioo.blogspot.ro/2014/12/cosulete-cu-crema-de-branza.html
Acest preparat arata foarte bine si va da posibilitatea sa le umpleti cu ce doriti . Eu am optat pentru o crema de branza cu avocado pentru ca imi place avocado si il folosesc in combinatii de tot felul.
Cand cumparati avocado trebuie sa fiti atenti sa nu aiba pete negre sis a nu fie foarte moale. De obicei prefer sa iau unul verde si tare care sa aiba un aspect sanatos si il pun in punga de hartie gaurita. In doua trei zile se poate folosi.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj Linco
  • 1 ou
  • 50 gr amestec seminte
  • 1 avocado
  • 100 gr branza de vaci
  • 100 gr branza telemea sau feta nu prea sarata
  • zeama de la o jumate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado:

Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de degete.


Pregatim o tava mare de aragaz pe care o tapetam cu hartie de copt .


Intindem aluatul si cu o forma , de care doriti , eu am folosit steluta de fursecuri taiem si asezam in tava . Peste primele forme taiate vom aseza o alta , dar la care ii mai facem o gaurica in mijloc. Aceasta se poate face cu o forma mai mica sau cu un degetar. Nu presati foarte tare cele doua bucati de aluat pentru ca trebuie sa creasca.


Deasupra le ungem cu un ou batut si presaram amestec de seminte .


Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 minute , pana cand se rumenesc usor.


Lasam la racit in tava si pregatim crema .


Trebuie sa va spun de pe acum ca mie mi-a iesit mai multa crema decat incape in aceste forme , dar se poate manca pe paine alaturi.


Avocado il taiem in jumate si samburele il lovim cu putere ( atentie sa nu dati in mana) cu lama unui cutit si il scoatem afara.


Scoatem miezul de avocado din coaja cu o lingurita si il stropim cu zeama de la lamaie . In acest fel nu se va oxida.


Punem si branza de vaca si branza telemea si le zbrobim foarte bine cu spatele unei furculite sau cu blenderul vertical .


Eu nu sunt atat de dotata si am facut cu furculita.


Cu un pos punem din aceasta crema de branza pe fiecare steluta cu gaurica in mijloc . Decoram dupa plac si asezam pe platou.



Pofta mare.

 

TIPS-URI

1

se pot umple cu orice alta pasta , cred ca ar fi foarte bune facute un pic mai mari si umplute cu salata de ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

10.01.2015, 08:49

dantes 1

10.01.2015, 11:13

Bune!

simona72 1

11.01.2015, 11:27

Super aperitiv! arata si bine si este si tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Oua Benedict servite cu sos Holandaise