Desert clatite de post cu bautura eco din orez

de Merisor in Dulciuri, 22 Noi 2019 | 2792 vizualizari

 

Și în post ne putem delecta cu deserturi delioase, cum sunt clătitele, doar trebuie să găsim combinația care ne place și să potrivim textura compoziției.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml băutură eco din orez
  • 400 ml apă minerală
  • 1 lingură zahăr brut
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 350 g făină
  • 1 lingură ulei de cocos, pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite de post cu bautura eco din orez:

Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea mult zahăr, dar depinde de gustul fiecăruia. Eu, de obicei, nu prepar aluatul de clătite decât foarte puțin dulce, pentru că le servesc cu dulceață, gem, diverse creme de ciocolată, toate dulci. Cernem făina în alt vas, împreună cu praful de copt, apoi adăugăm și un praf de sare. Turnăm băutura eco din orez peste făină și amestecăm până la omogenizare, apoi, diluăm compoziția cu apă minerală. Adăugăm și esența, omogenizăm din nou compoziția și o lăsăm să se odihnească 10-15 minute, timp în care bulele de apă minerală dispar. Punem tigaia la încins, la foc mediu spre mare și topim puțin ulei de cocos în ea, atât cât să o ungem uniform. Turnăm un polonic de aluat și îl întindem uniform pe toată baza tigăii, înclinând tigaia într-o parte și în cealaltă. Lăsăm clătita să se rumenească bine pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe cealaltă parte. Procedăm așa cu toate clătitele, ungând de fiecare dată tigaia cu ulei de cocos și reducând pe parcurs intensitatea focului, pentru a nu le arde. Uleiul de cocos a dat o aromă aparte clătitelor, dar și culoarea parcă este mai intensă. Am făcut proba și fără a unge tigaia cu ulei, dar clătitele ies fără luciu, deci nu-mi plac. De fapt, eu și la clătitele clasice folosesc un strop de ulei sau unt, exact pentru acest luciu. După cum spuneam la început, tare bune au ieșit aceste clătite de post cu băutură eco din orez, sper să le testați și voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post cu bautura eco din orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu unt de arahide