Clatite pufoase cu cascaval si sunca

de mihaitza in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2009 | 30785 vizualizari

 

Sunt pur si simplu delicioase !!! Sunt speciale prin faptul ca aluatul e facut pe baza de bere, pastrind gustul si aroma acesteia. Cu toate astea sunt usor de gatit. Mai ales barbatii ramin incintati - si bunisor, si bere :))))))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • - 500 ml bere blonda
  • - 2 oua
  • - faina
  • - marar 
  • - ulei
  •  Pentru umplutura :
  • - 400 gr. cascaval
  • - 300 gr. sunca
  •  - 3 oua
  •  - unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase cu cascaval si sunca:

Aluatul : In mod general se pregateste ca pentru cele mai obisnuite clatite. Initial se bat ouale cu berea si un praf de sare, treptat se adauga faina, pina se obtine un aluat de consitenta smintinii. Eu adaug tot timpul si circa o lingura de ulei, pentru a nu se lipi de tava, gustul nu se schimba. Mararul se taie marunt si se adauga in aluat.


Se coc clatitele. Din 500 ml bere se primesc circa 20 de clatite.


Clatitele: Cascavalul se da prin razatoare (eu prefer cu ochiuri mici), sunca se taie cubulete, ouale se fierb, se racoresc si se taie tot cubulete. Se umple clatitele, si se aseaza intr-o tava, unsa in prealabil cu unt. Se dau la cuptor pentru citeva minute, important sa fie topit cascavalul.


Pofta buna!!!!!!!!


PS: "Noi clatitele le-am incalzit la aragaz, asa ca pina al urma au iesit pufoase si crocante si ce e drept uitasem de ultima poza ! Dar va asigur - oricum au fost delicioase !!!!"


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase cu cascaval si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

11.12.2012, 23:51

La multi ani cu sanatate !!!

Ina 1

11.12.2013, 20:18

la multi ani!

Rocsi 1

11.12.2013, 21:06

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu capsuni
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

RETETA RECOMANDATA
Boccelute de clatite cu piept de pui