Clatite pufoase reteta cu cascaval si sunca

de mihaitza in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2009 | 31722 vizualizari

 

clatite pufoase reteta
Sunt pur si simplu delicioase !!! Sunt speciale prin faptul ca aluatul e facut pe baza de bere, pastrind gustul si aroma acesteia. Cu toate astea sunt usor de gatit. Mai ales barbatii ramin incintati - si bunisor, si bere :))))))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • - 500 ml bere blonda
  • - 2 oua
  • - faina
  • - marar 
  • - ulei
  •  Pentru umplutura :
  • - 400 gr. cascaval
  • - 300 gr. sunca
  •  - 3 oua
  •  - unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta cu cascaval si sunca:

Aluatul : In mod general se pregateste ca pentru cele mai obisnuite clatite. Initial se bat ouale cu berea si un praf de sare, treptat se adauga faina, pina se obtine un aluat de consitenta smintinii. Eu adaug tot timpul si circa o lingura de ulei, pentru a nu se lipi de tava, gustul nu se schimba. Mararul se taie marunt si se adauga in aluat.


Se coc clatitele. Din 500 ml bere se primesc circa 20 de clatite.


Clatitele: Cascavalul se da prin razatoare (eu prefer cu ochiuri mici), sunca se taie cubulete, ouale se fierb, se racoresc si se taie tot cubulete. Se umple clatitele, si se aseaza intr-o tava, unsa in prealabil cu unt. Se dau la cuptor pentru citeva minute, important sa fie topit cascavalul.


Pofta buna!!!!!!!!


PS: "Noi clatitele le-am incalzit la aragaz, asa ca pina al urma au iesit pufoase si crocante si ce e drept uitasem de ultima poza ! Dar va asigur - oricum au fost delicioase !!!!"


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu cascaval si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

11.12.2012, 23:51

La multi ani cu sanatate !!!

Ina 1

11.12.2013, 20:18

la multi ani!

Rocsi 1

11.12.2013, 21:06

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac