Placinte cu branza si cascaval la tigaie

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 37320 vizualizari

 

Un aluat subtire care dupa prajit se topeste in gura, un gust minunat de branza chimen si cascaval......astea sunt placintele mele gustoase tare, va invit la savurat :)....asa de-o seara frumoasa de duminca :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 250 gr branza( telemea de vaca)
  • 100 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingurita chimen( daca nu va place puteti renunta la el)
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • o rola mica de cascaval
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cascaval la tigaie:

Aluatul nu necesita crestere.


Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong .


Fiecare bucata se intinde cat mai subtire, pe o suprafata infainata, totusi cu atentie sa nu se rupa.


Dupa ce am intins foile, le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul razuit in prealabil.


Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic sa inchidem foaia. Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei. Avem grija desigur sa le intoarcem la timp astfel incat sa nu ardem placintele. La prajit se vor umfla usor, iar la mijloc vor face un buzunaras, unde se va topi de placere :) cascavalul. :) Eu am schimbat uleiul de doua ori.


Scoatem placintele pe un prosop de hartie absorbant si apoi le servim cu pofta :) Mmmmmmmm....minunate :)

TIPS-URI

1

Daca ne place verdeata putem pune in aluat marar sau patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cascaval la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

RuxyRux 1

12.01.2014, 22:01

Multumesc

babi5 1

19.08.2014, 13:46

T

Roza29 1

07.09.2014, 15:08

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco