Placinte cu branza si cascaval la tigaie

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 34613 vizualizari

 

Un aluat subtire care dupa prajit se topeste in gura, un gust minunat de branza chimen si cascaval......astea sunt placintele mele gustoase tare, va invit la savurat :)....asa de-o seara frumoasa de duminca :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 250 gr branza( telemea de vaca)
  • 100 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingurita chimen( daca nu va place puteti renunta la el)
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • o rola mica de cascaval
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cascaval la tigaie:

Aluatul nu necesita crestere.


Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong .


Fiecare bucata se intinde cat mai subtire, pe o suprafata infainata, totusi cu atentie sa nu se rupa.


Dupa ce am intins foile, le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul razuit in prealabil.


Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic sa inchidem foaia. Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei. Avem grija desigur sa le intoarcem la timp astfel incat sa nu ardem placintele. La prajit se vor umfla usor, iar la mijloc vor face un buzunaras, unde se va topi de placere :) cascavalul. :) Eu am schimbat uleiul de doua ori.


Scoatem placintele pe un prosop de hartie absorbant si apoi le servim cu pofta :) Mmmmmmmm....minunate :)

 

TIPS-URI

1

Daca ne place verdeata putem pune in aluat marar sau patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cascaval la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

RuxyRux 1

12.01.2014, 22:01

Multumesc

babi5 1

19.08.2014, 13:46

T

Roza29 1

07.09.2014, 15:08

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv