Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

de Bucataras in Kamis, 29 Noi 2017 | 19051 vizualizari

 

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor. 
Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente.
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • Coaste de porc – 4 buc
  • Bere – 3,5 litri (cat sa acopere)
  • Foi de dafin Kamis – 4-5 buc
  • Morcovi – 3 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – ½ buc
  • Păstârnac – 1 buc
  • Ceapă – 1 buc
  • Piper boabe – 1 lingura
  • Sare Kamis – dupa gust

Pentru glazura:

  • Sos de soia – 6 linguri
  • Miere – 3 linguri
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Crema de otet balsamic – 3 linguri
  • Condimente pentru coaste Kamis – 1 lingurita
  • Piper mozaic Kamis – după gust

Pentru cartofi:

  • Cartofi – 1,5 kg
  • Ulei de măsline – 40 ml
  • Rozmarin – 1 linguriță
  • Usturoi granulat – 1 linguriță
  • Sare și piper – după gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi:

Coastele se pun intr-o oala incapatoare;


Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala;


Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa;


Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore);


Se scot, se pun intr-o tava si se ung cu un amestec de sos de soia, crema de otet balsamic, miere, boia dulce Kamis si condimente pentru coaste Kamis;


Se ung bine pe o parte si se baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 min;


Dupa aceea, se scot, se intorc si se ung si pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 min;


In ultimile 2 minute se muta temperatura cuptorului pe 210 grade, pentru a se realiza o glazura lipicioasa;


Cartofii se spala bine, se taie in 4 si se stropesc cu ulei de masline;


Se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si usturoi granulat;


Se baga in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pentru cca 20-25 min, la 180 grade pana intra furculita in ei usor;


Se da parmezanul pe razatoare, se presara pe deasupra si se mai lasa cca 2 min la gratinat;



Se servesc impreuna cu coastele;

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

-Licurici- 1

16.12.2017, 21:52

Geanina87 1

21.12.2017, 15:30

oanapl 1

10.02.2019, 21:05

E grozava reteta! Am testat-o si ne-a placut foarte mult!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Coaste afumate la slow cooker Crock-Pot