Cocktail surpriza

de klausenburger_adica Lacrima in Cocktail, 6 Sep 2009 | 2798 vizualizari

 

Cate lucruri poti face iubind? In cate feluri "altfel" poti exprima ceea ce simti? Cred ca depinde mult de creativitatea fiecaruia si de intensitatea sentimentelor fiecaruia. Si daca bucataritul ar fi redus doar la oale si ingrediente ar fi atat de plicticos, de stramb, de sec si "fara sare". Sa te uiti la un ingredient si sa comunici printr-o mancare in care esti valoare adaugata prin creativitate si liberatea de a te juca... e tot ce poate fi mai frumos. Iar bucataria nu mai e eterna corvoada de a hrani sec si fara spirit oamenii din jur, sau poate doar pe tine insati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de pepene verde
  • 400 gr pepene galben
  • 600 ml vin alb, preferabil demisec
  • 350 ml apa
  • 250 ml zahar
  • o bucatica de baton de vanilie
  • un praf de chilli
  • 1 lingura de ghimbir proaspat, ras
  • 1 lingurita de samanta de cardamon
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 1-2 fructe de lime
  • bucati de gheata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail surpriza:

1. pune pulpa de pepene verde intr-un mixer si transform-o intr-un piure, apoi pune piureul la rece pentru 30 de minte;


2. amesteca apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul apoi adauga toate condimentele; mai lasa sa dea un clocot apoi strecoara si raceste bine de tot si dupa ce e rece amesteca cu vinul;


3. in pahare inalte pune piureul de pepene rosu si adauga usor pe marginea paharului sucul de vin ca sa formeze o baza aurie in fundul paharului si decoreaza cu rotocoale de pepene galben facute cu lingura de pepene, cu bucati de gheata si felii de lime

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Bunica 1

06.09.2009, 22:51

Chiar daca afara ploua si este frig eu tot vreau un pahar de cocktail de pepene.

klausenburger_adica Lacrima 1

06.09.2009, 22:57

poftiti va rog dragelor la un pahar de cocktail... e atat de aromat si de bun, iar vinul ... incalzeste. va astept

Valclaudia 1

15.09.2012, 23:15

inca mai sunt pepeni in piata. Recunosc ca sunt tentata sa incerc aceasta reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Martini cocktail